Драма на улицама Француске - Три особе убијене

Најмање три особе су погинуле, а још осам је рањено током насиља и сукоба банди у француском лучком граду Марсеју, саопштила је данас полиција.

Свијет 03.04.2023 | 15:35
Драма на улицама Француске - Три особе убијене

Три одвојене пуцњаве појачале су бојазни од осветничког насиља и одмазди међу ривалним бандама и растућег насиља након низа смротносних обрачуна у посљедњих мјесец дана.

Шеф регионалне полиције Фредерика Камилери рекао је да је рат за територије банди сконцентрисан на злогласни сјеверни дио града, на кварт Патернел.

– Овај крај је повезан са практично свим убиствима у посљедњих неколико мјесеци у Марсеју и са зараћеним странама које се боре око мјеста за продају дроге и које су ушле у циклус освета, вендете, изјавила је она.

Камилеријева је истакла да је већина жртава “веома ниско” у мрежама које контролишу нарко-банде.

Марсеј је значајна лука или европски улаз за дрогу као што су кокаин и марихуана.

Два мушкарца старости око 20 година погинула су ноћас у сукобима банди у насељу Кастелас у сјеверном дијелу града. Полиција је на мјесту обрачуна пронашла 50 чаура.

Локална полиција саопштила је да је један шеснаестогодишњи дјечак погинуо сјеверно од историјског централног дијела града у злогласном кварту Ла Жолијет, док се љекари боре за живот једне особе која је била са њим. Тешко је рањен још један четрнаестогодишњи дјечак.

Најмање 32 људи убијено у насиљу и сукобима банди у Марсеју током прошле године, што је највећи број од 2016. године, док је од почетка ове године убијено 13 људи.

(Срна)  Фото: Илустрација

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Предатор

03.04.2023 15:54

Француска престоница културе итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

04.04.2023 06:16

ЛАЖНА ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ. СВИ ХОЋЕ КРУХА БЕЗ МОТИКЕ. ЉУДИ. МИ БА БАЛКАНУ, МОРАМО ПОЧЕТИ ЗЕМЉУ КОРИСТИТИ ВИШЕ. ЛОПОВЕ СУСТАВИТИ ДА СА НАМА УПРАВЉАЈУ И СВОЈЕ РЕСУРСЕ ЧУВАТИ. НАМА СУ ДОМАЋИ ИЗДАЈНИЦИ ПРОБЛЕМ. СА СТРАНИМА САМО РАЗУМНО САРАЂИВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ