Уредник Информера иде на издржавање затворске казне

Драган Ј. Вучићевић, власник и глави уредник дневног листа и сајта "Информер" појавио се јутрос око 9.30 сати испред Окружног затвора у Бачванској улици како би се, како је најавио, јавио на издржавање казне затвора од шест месеци.

Србија 03.04.2023 | 11:19
Уредник Информера иде на издржавање затворске казне

Драган Ј. Вучићевић је, подсетимо, правоснажно осуђен да плати новчану казну од 200.000 динара због два твита која је упутио новинару и некадашњем директору телевизије Н1 Југославу Ћосићу. Међутим, он је одлучио да, уместо да плати новчану казну, оде на издржавање затворске казне, да би, како је говорио, указао на "потребу декриминализације слободе говора".

Испред Окружног затвора окупили су се запослени "Информера" као и присталице покрета "Двери".

Такође, испред Окружног затвора су бројне новинарске екипе. Вучићевић се нешто после 10 часова са личним документима и позивом појавио на пријавници затвора у Бачванској, где га је дочекао Симо Спасић који га позива да "не иде у затвор" и покушава да га спречи да уђе.

Вучићевић је изјавио да се јавља на одслужење казне.

- Рекао сам да ћу ићи у затвор и ево идем у затвор, јављам се на одслужење затворске казне. Све сам рекао, све знате. Када пређем ову капију, обавестићу затворску управу да ступам у штрајк глађу. Имам два захтева, један је ревизија поступка, на основу које сам осуђен по кривичној тужби Југослава Ћосића, јер мислим да је пресуда скандалозна, политичка. Други захтев је покретање иницијативе за декриминализацију увреде - рекао је Вучићевић.

Председник Србије Александар Вучић раније је изјавио да је "лоше за земљу да уредник Информера иде у затвор".

- То питање је много комплексније јер ја сам мислио да је то неслана шала. Позвао сам синоћ Вучићевића телефоном када сам завршио своје обавезе у Пазару, Рашки и Краљеву. Ја видим да је он одлучан да свој протест изрази на тај начин да иде у затвор. Ја не могу да критикујем ад персоном судије јер би на тај начин рушио институције Републике Србије и не могу да улазим у меритум ствари, али много чудних ствари има у нашем правосуђу, рекао је између осталог Вучић и додао:

- Ја сам га молио синоћ да то не ради, рекао сам није проблем уплатићу ја, то је мени једна плата, али је он решио да тиме покаже, да се тиме бори за своје принципе и да покаже колико је бесмислено. То је лоша вест за Србију, то ће лоше да одјекне код грађана Србије, за ове друге ме баш брига. Ја ћу наставити да га молим, али то што сам синоћ молио није вредело", додао је Вучић.

(<стронг>Блиц) Фото: РИНГИЕР

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Раде

03.04.2023 09:49

Када пређем ову капију, обавестићу затворску управу да ступам у штрајк глађу. Имам два захтева, један је ревизија поступка, на основу које сам осуђен по кривичној тужби Југослава Ћосића, јер мислим да је пресуда скандалозна, НЕКА ОН ТАКО МИСЛИ...судску одлуку треба испоштовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

03.04.2023 14:17

На крају ће он добро наплатити своје затварање! Одлежат ће и противтужба јад се оствари бит ће новчаница!

Name

Реално

03.04.2023 09:50

Пустите човјека на миру - демократски је да сам бира???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

03.04.2023 10:59

Зашта у затвор.Правосуђе у Србији катастрофа.Срби сами себе затварају нетреба хашки суд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај

04.04.2023 12:53

Изабрао сам! Не жели да плати казну па сад прави од свега циркус и по инструкцији Вође обесмишљава заточеништво Златановића!

Name

врцо

03.04.2023 12:20

Баш велика штета,аххахаххахаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мн

03.04.2023 12:24

Свака цаст овом цовјеку,капа до пода,тоје борац за промјене,није ректумас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто?

03.04.2023 13:25

Јел зо не смију да звоне звона за сахрану зато сто је нека странка игубила изборе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

03.04.2023 17:59

Човјек одлежава казну као и сав нормалан народ. Ништа чудно само ето, лола познат па се прави паметан. Убире масу лове преко социјалних медија. А будале му се диве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вид

04.04.2023 04:33

Не дозволите му да штрајкује и да се излежава, него на пилану у производњу да носа мадру и грађу, па да види како се живи од поштеног рада.

ОДГОВОРИТЕ