Учинићемо све за слободну трговину на З. Балкану

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је са председником Владе Албаније Едијем Рамом и председником Владе Северне Македоније Димитром Ковачевским разговарао о томе како помоћи обичним људима и како отклонити све препреке и омогућити слободну трговину и слободан проток робе и људи.

Србија 02.04.2023 | 12:56
Учинићемо све за слободну трговину на З. Балкану

Вучић је то изјавио на конференцији за медије након састанка са Рамом и Ковачевским у оквиру иницијативе Отворени Балкан, који је одржан у градској скупштини града Бардолини у Верони.

"Разговарали смо о многим важним питањима како би све припремили пре почетка летње сезоне. Мислим да ће бити веома важно. Такође, разговарали смо и о многим другим питањима, попут оних која се тичу безбедности хране", рекао је Вучић.

Додао је и да је са Ковачевским и Рамом разговарао и о усаглашавању око идентификационих докумената који ће убрзати преласке преко граница.

"Разговарали смо и о пријему нових идентификационих картица и сва тројица смо се сложили да ћемо моћи да направимо напредак у наредним месецима по том питању. Договорили смо се о завршетку процеса осигурања радних дозвола и то би била основа, усуђујем се да кажем, основа економске сарадње између свих нас", истакао је Вучић.

Додао је да је трговинска размена између Србије и Северне Македоније све већа и већа, и да је у последње три године порасла за неких 50 одсто.

"Највећа препрека нас на Западном Балкану су границе, јер када имате камион који преноси неку врсту робе они 30 посто возе, а 70 одсто проведу на границама", истакао је Вучић.

(Тањуг) Фото: РТС

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Др

02.04.2023 12:54

Теско то проси. Србија ок а остали не вјерујем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тре

02.04.2023 13:09

И ста је зликовцима смесно то сто униставају и убијају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самоооо

02.04.2023 13:30

Европааа и Европски законииии!! За све једнак!!!! Па пореду и заслузи пред закон стати најпре корумпирани политицари и свиредом по заслузи!!! Народ оде сам у Европу и та васа територија тј васе приватно власниство васе родбине кумова и подобних ницему бас ницему неводи једино вас нацин да се не иде у Европу и Европске законе уз појединцее малоо забринуте ивјетар изАмерику ! Који су ту уз вас и васе работе побогу 21 вијек на брдовитом а корумпирани окупани обогатили се па харају у свили и кадифи у некој борби за народ а за властити интере у свој дзеп! Урусли систем 16 вијек на брдовитом направили уз мало забринуте и даске вјетра из Америку! Доклеее има ли правне дрзаве институција! П9литицареда раде Волонтерски на градски превоз или лицно ауто и одговорност за јавни рад јсвности а не тајнее за свој и своје интересе а народ у нестајањуу направили модерну сиротињу 21 вијека на брдовитом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

02.04.2023 14:05

Србија И Албаниа слободна трговина .Браво само тако Зелимо вам пуно успијесне трговине Али молимо вас оставите остале балканске дрзаве на миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

02.04.2023 16:46

Ви само можете слободан. проток дроге и људи-робова, сад је шверц а сви се праве ћорави

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДВА

02.04.2023 17:13

НАТО ИЗМЕТА,И ЈЕДНО НАШЕ "Г",ТЗВ. РУСКО!!! ПОСЕРЕМ ВАМ СЕ БН-овци, У ПОТОМКЕ ИЗДАЈНИЧКЕ,ШТО НЕМАТЕ ОБРАЗ И М..А ,ОБЈАВИТИ СВЕ КОМ.!!!

ОДГОВОРИТЕ