Састанак Вучића, Раме и Ковачевског на језеру Гарда

- На језеру Гарда недалеко од Вероне, председник Србије Александар Вучић, у оквиру иницијативе Отворени Балкан, састаће се данас са премијерима Албаније и Северне Македоније, Едијем Рамом и Димитром Ковачевским. 

Србија 02.04.2023 | 09:55
Састанак Вучића, Раме и Ковачевског на језеру Гарда

После састанка, тројица лидера одржаће заједничку конференцију за новинаре, а очекује се ће се главна тема састанка бити досадашњи постигнути резултати у оквиру иницијативе, али и наредни планови који би требало да олакшају живот грађанима и привредницима региона.

Претходни самит Отвореног Балкана био је крајем прошле године у Београду и одржан је у сенци рата у Украјини и енергетске кризе, која је била највећи изазов за све три државе. 

Ово је први пут да се сусрет лидера иницијативе Отворени Балкан, одржава ван граница Западног Балкана. 

Разлог је што су лидери три земље допутовали у Верону, како би на сајму "ВинИталy 2023", пружили подршку сајму "Винска визија Отвореног Балкана", догађају који је у оквиру иницијативе био реализован прошле године у Београду, а биће одржан и у новембру ове године. 

Председник Вучић посету Италији наставиће и у понедељак, када је планиран обилазак нашег штанда на сајму "ВинИталy 2023", на којем се се представљају домаћи произвођачи. 

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да да

02.04.2023 13:37

Братски нема ста удрузени јаки а народ а резултати рада .?????? Гдје су ста су !? Само новопецени бигатаси без знања без морала к7пљени ппапви прелетаци потковани харајуууу!! Од орбана Ердогана итд итд!!

ОДГОВОРИТЕ