Србија мора да води одговорну и озбиљну политику

- Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас у Краљеву да жели да нови Народни покрет за државу обједини људе који знају шта је љубав према земљи и који знају шта је самостална, независна, слободна и слободарска Србија. 

Србија 31.03.2023 | 22:05
Србија мора да води одговорну и озбиљну политику

"Биће одлука оваквих и онаквих, морате да се мигољите, да се провлачите, али оно што је најважније је да чувамо своју слободу, своју земљу и да не угрозимо будућност наше деце. Ја нећу да се полакомим на аплаузе и повике мислећи може ми се све, јер један тренутак непажње и неодговорности земљу може да одведе у катастрофу. Ја то нећу овој земљи да приредим, ја хоћу да ме памтите по пругама, школама, путевима, болницама по ономе што смо урадили и изградили у овој земљи, а не по неодговорности и неозбиљности", истакао је Вучић обраћајући се  грађанима у Спортскох хали "Ибар'.

Он је нагласио да Србија мора да остане на европском путу, али да мора да чува своје традиционалне пријатеље и не окреће им леђа када је тешко и да мора да се понаша одговорно и озбиљно и води одговорну и озбиљну политику. 

Председник је рекао да не мора да говори о томе колико воли Српску напредну странку, и колико је за 10 година колико води Србију много учинила, те да је без обзира шта неко пронашао као замерку, та странка урадила историјске ствари уз помоћ својих коалиционих партнера и других људи. 

"А онда сам видео данас и из странке коју водим појављују се људи у јавности, не на нашим страначким форумима, излазе у јавности и кажу Вучићу лоша су ти оправдања због чега не уводиш санкције Русији. А ја морам да кажем и том човеку и свим тим људима, можда сте ви и у праву, али ја се вама уопште не правдам, и не правдам се никоме, јер ја мислим да је та одлука била исправна у том тренутку када смо је доносили и мислим да је данас исправна и донели смо је заједно са другим људима водећи рачуна о интересима Србије", рекао је Вучић. 

Он је нагласио да никоме неће да се правда и да се не правда никоме на Западу како неки мисле, јер се, како је рекао, председник слободне и независне земље не правда никоме и говори јасно о ставовима свог народа и својих грађана и да се својих ставова не стиди. 

"Ја сам тај који је писао закључке Савета за националну безбедност, није га писао нико други, немам на кога да пребацујем било шта, ја сам тај који је рекао - поштујемо територијални интегритет Украјине, Уједињене нације, Повељу УН нећемо да уводимо санкције, знамо како је било када сте нама уводили санкције и када сте нам нападали земљу 1999. године и све је лепо све поштујемо, ми имамо своју политику", рекао је председник. 

Што се тиче избора, Вучић је рекао да они који говоре о изборима, треба да се договоре да ли хоће или неће изборе и ако их желе, онда ће их и добити.  

"Пре неки дан, видели сте, кажу Вучић је некад био борбен, чим бисмо му поменули изборе он би рекао идемо на изборе, кажу Вучић се сада плаши избора. А онда кажу данас у њиховим новинама тајкунским Вучић спрема изборе у септембру, кажу још једно малтретирање грађана, ајде договорите се, да ли хоћете изборе или нећете. Ако нећете изборе пуститие нас да радимо, ако хоћете изборе, нема проблема добићете изборе и победићемо вас много убедљивије него што смо вас победили на претходним изборима и то вам гарантујем, јер пристојну и нормалну Србију не можете да победите и не можете да је ућуткате никаквим претњама", поручио је Вучић. 

Он је нагласио да је пред нама много неизвесног и да је питање како ће се све одвијати.

"Знајте да ћемо знати да чувамо своју земљу и да дамо све од себе борећи се за ваше интересе. Ја без вас не постојим, ви сте моја снага и енергија, само заједно можемо нешто да урадимо", поручио је Вучић.

Рекао је да неки кажу да је уцењен, и пита чиме су га уценили, пошто нема ниједан рачун у иностранству, ни куће ни виле.

"Зато што полазе од себе како би они радили.  То је они што они не разумеју. Неко живи за то како ће сутра бити богатији, а ја живим за историју и како ћете памтити и сећати се за 20 година колико је шта ко урадио док је било на власти. То је оно што они не разумеју. Различита нам је мотивација и животи. Једни живе за то како ће о њима да пишу у историјским уџбеницима и зато ћемо да их побеђујмо и да не дозволимо да Србија пропадне већ да иде напред", рекао је Вучић.

Поручио је да окупљенима да ће урадити Маглич.

"Од Маглича који смо гледали на брду, направићемо најлепше место у Србији. То ће бити место Стефаново и Урошево које ћемо да направимо да свако може да приђе и види, реплику села из тог периода. Подићи ћемо целу Долину јоргована, Матарушку и Богутовачку бању, као што смо подигли Врњачку бању протеклих година", најавио је председник Србије.

Додао је да ће остати Гоч и залеђе бање, али да ће и село Брвеник добити обновљену школу.

Он је захвалио окупљенима на величанственом дочеку и позвао их да заједнички наставе да побеђују. 

"Да Србија побеђује, да Краљево и Рашка побеђује, да наша једина и најлепша Србија пристојних, одговорних и озбиљних људи побеђује. А ви што нам претите, побеђиваћемо вас, јер Србија заслужује најбоље, а то сте ви, народе. Нека живи Краљево и Србија", поручио је Вучић.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Миле

31.03.2023 22:25

Остат ће упамцен по свакодневним ''забринутим'' обраћањима нацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несврстани

01.04.2023 04:55

Само тако Тито наш, само такву политику води као наш Тито. Буди добар са свима и све ћа нас вољети. Руси су наша браћа и ми смо један народ. Једино нас они искрено воле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

01.04.2023 06:48

Овај умислио да је Тито..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.04.2023 08:08

Он ме висе не интересује, ја само од сада јебем комплетну родбину свима онима који га на било који нацин подрзавају, а поготово овима с ову страну Дрине - знате ви који сте.

Name

за А

01.04.2023 13:49

Какав Тито! Тито је сица за њих.

Name

+

01.04.2023 07:12

ТАКО ЈЕ ПРЕДСИЈЕДНИЦЕ. ТО ЈЕ СРПСТВО. ОД НАС ЗАВИСИ СВЕ. СРЕЋНА СВИМА БУДУЋНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

01.04.2023 09:40

Благо алеку њега це цијели живот у весељу проће

ОДГОВОРИТЕ