Званично: Брајан Волш оптужен за убиство супруге

Велика порота округа Норфолк оптужила је Брајана Волша (48) из Кохасета у америчкој држави Масачусетс за убиство супруге Ане Волш, Американке спрског порекла, која је нестала у јануару, након што су власти пронашле доказе да је убио и раскомадао супругу и решио се остатака тела, потврдило је Окружно тужилаштво у Норфолку.

Свијет 31.03.2023 | 07:31
Званично: Брајан Волш оптужен за убиство супруге

Велика порота оптужила је у четвртак Волша и да је довео у заблуду полицијску истрагу и на тај начин ометао спровођење правде, као и за непрописно преношење тела, саопштила је канцеларија тужилаштва, објавио је Си-Би-Ес (ЦБС) њуз.

Уколико Волш буде осуђен за убиство првог степена, суочиће се са казном доживотног затвора без могуц́ности условног отпуста, пренео је Фокс њуз. Како се наводи, подизање оптужнице против Волша премешта случај у Виши суд у Норфолку, где ц́е отпочети суђење наредних седмица, а тачан датум још није одређен.

Ана Волш, 39-годишња Американка српског порекла, мајка троје деце из Масачусетса, води се као нестала од новогодишње ноц́и. Њен супруг је рекао да је кренула на међународни аеродром Логан у Бостону да би летела за Вашингтон ради посла, али нема доказа да је ушла у авион. Тело Ане Волш још није пронађено.

Тужилац Норфолка објавио је у јануару да је Брајан Волш оптужен за убиство своје жене.

Он се на суђењу изјаснио да није крив. Истражитељи су пронашли крв и крвави нож у подруму куће породице Волш, а, према изворима Си-Ен-Ен-а, у историји интернет претрага на уређајима Брајана Волша пронађено је да је тражио "како се решити тела жене од 52 килограма" и "како раскомадати тело".

Волш је тада потрошио и стотине долара на куповину средстава за чишћење. На депонији и у контејнерима који се налазе у близини зграде у којој живи Брајанова мајка Дајана, пронађени су предмети који су такође предмет истраге.

Волш је од раније био у куц́ном притвору због федералне осуде која је укључивала шему продаје лажних слика Ендија Ворхола. Он се изјаснио кривим за интернет превару и незаконите новчане трансакције, известио је ЦБС Бостон.

(Тањуг)  Фото: ЕПА Цраиг Wалкер/ Поол, Инстаграм/анаwалсхе

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Илија цворовиц

31.03.2023 06:03

Ја мислим да це као свједок одбране бити њена мама,која је упорно бранила зета сво ово вријеме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.03.2023 07:31

Шта ће жена...кад дође код њих види да лијепо живе и за њу је то била слика. И финансијски и да је пажљив према њој. Шта је друго могла мислити? Кћерка јој никад ништа није причала, није јој разбијала ту стварност...

Name

Татар

31.03.2023 09:27

Као не опет.