Вучић честитао Кнежевићу избор за предсједника САНУ

- Председник Србије Александар Вучић упутио је данас честитку др Зорану Кнежевићу на избору за председника Српске академије наука и уметности (САНУ). 

Србија 30.03.2023 | 18:12
Вучић честитао Кнежевићу избор за предсједника САНУ

У честитки се каже:

"Честитам Вам на избору за председника САНУ, уз жеље да ову изузетну, тешку и одговорну дужност обављате на трагу добре традиције коју су славом овенчали неки од великана нашег рода, попут Панчића и Цвијића, Новаковића и Медаковића.

Ову дужност преузимате у временима када су нашој Србији више него икада потребни мудрост, јединство и допринос сваког појединца једном циљу: да изађемо као победници у борби за развијену, мирну, стабилну, јаку и успешну државу.

Ваше искуство и углед, као и залагање за слободу мишљења и рационалност у дискурсу, неопходни су чинилац напретка на путу свеобухватног препорода наше земље, не само економског, већ и образовног, духовног и културног.

Модерна историја бременита је невољама и сваковрсним изазовима. 

Грађани наше земље са поуздањем гледају у главне институције државе, с правом тражећи мудро руковођење на свим пољима, које ће нас непогрешиво водити ка остварењу оних визија и циљева које дуго нисмо успевали ни да достигнемо, ни да остваримо", навео је Вучић.

Управо због тога, истакао је председник Србије, Српска академија наука и уметности доспева у жижу пажње свих слободно мислећих људи и патриота који се боре за достојанство и напредак Србије, а који ће, уверен сам, наћи и снагу и инспирацију у Вашем руководству. 

"Још једном Вам честитам на избору, са надом да ћемо сви заједно из овог тешког историјског тренутка изаћи још јачи и мудрији, како би преци били поносни на нас, а потомци захвални за дела која ће остати иза нас“, наводи се у честитки председника Вучића новом преседнику САНУ др Зорану Кнежевићу.

(Тањуг) Фото: Новости/З. Јовановић

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Исто

30.03.2023 16:20

Не оцекујемо ни Кнезевиц да казе било ста у заститу народа од безакоња и корупц8је. Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама и он

30.03.2023 18:16

За партију и партијасе мора или одееее фотељааа! Само кирумпирани партијаси !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

31.03.2023 06:27

Савјетодавно тело председника који је по свом нахођењу поставио човека, па му се сад диви ???

ОДГОВОРИТЕ