Од идеје до побједе – м:тел наградио побједника Регионалног апп изазова

Међу најбољим апликацијама овогодишњег Регионалног апп изазова издвојила се апликација средњошколца из Техничке школе Градишка Кенана Махмутагића. Заслужено је освојио прво мјесто на овом такмичењу, те вриједну награду коју му је уручила компанија м:тел.

Република Српска 30.03.2023 | 14:01
Од идеје до побједе – м:тел наградио побједника Регионалног апп изазова

Након успјешно одржаног државног Апп такмичења у изради апликација за мобилне уређаје, које за ученике средњих школа већ шест година заредом организује компанија м:тел, најбољих пет тимова имало је прилику да учествује на Регионалном апп изазову у организацији Телеком Србија групе, односно Телекома Србија, м:тел-а БиХ и м:тел-а Црна Гора. Ове године, Регионално такмичење је одржано онлине, 16. марта, а домаћин је био м:тел БиХ.

Побједничка апликација „Дигитални фармер“, чији је аутор ученик Кенан Махмутагић из Градишке, доказ је да ниједан успјех не долази случајно, да наши средњошколци имају знања и воље и да итекако могу да покажу своје потенцијале.

Представници компаније м:тел су овим поводом посјетили Техничку школу у Градишци, како би Кенану и његовом ментору проф. Младену Видовићу, додијелили вриједну информатичку опрему – лаптопе.

„Велико је задовољство када управо ученици из БиХ добију овако вриједне награде, те када имају прилику да своје таленте, али и вријеме искористе за рад на оваквим и сличним пројектима који промовишу знање“, нагласила је Сандра Станић, главни сарадник за друштвену одговорност компаније м:тел, те је истакла и задовољство због чињенице да се све млађи и све талентованији средњошколци пријављују на овај конкурс што говори о великом интересовању за такмичење и све већој потреби да млади буду подржани на  свом путу ка озбиљној програмерској каријери.

(БН)