Никола Тесла је био испред свог времена (ВИДЕО)

Никола Тесла се сматра једним од најиновативнијих, најгенијалнијих и најмистериознијих људи који су икад живјели на Земљи. Он је био човјек који је дефинитивно био испред свог времена те се може рећи како без њега не бисмо имали већину технологије којом располажемо данас, сматра проф. др Велимир Абрамовић, филозоф и дугогодишњи истраживач лика и дјела Николе Тесле, гостујући у емисији “Глобално” БН ТВ.

Република Српска 29.03.2023 | 22:13
Никола Тесла је био испред свог времена (ВИДЕО)

Људску душу Тесла је посматрао као електромагнетни комплекс који је у ствари под интерним временом организован етар који данас зовемо електромагнетски спектар, каже Велимир Абрамовић, психолог.

“Имамо атомско молекулски дио човјека, то је тијело и имамо електромагнетски дио то је аура око ДНК, а око тога електромагнетско поље. То је у ствари оно што зовемо домен душе. То директно произилази из Теслиних експеримената, оно што излази као  закључак”.

Тесла је познат и по томе што је у интервјуу “Њујорк тајмсу” 1942. рекао да је разговарао са тада покојним Марком Твеном, али и са планетом Марсом.

“Он је послао један зрак на Марс… Он је рекао да је то само рефлекс његових зрака са земље. Тада се покренула теорија да постоје жива бића на Марсу и мали зелени ушли у митологију. Он је рекао ја нисам разговарао са марсовцима него са планетом Марс”.

Колико је Тесла био испред свог времена говори и податак да његове идеје тек сада долазе у пуном капацитету, каже Абрамовић.

“1900. објавио је чланак ‘Најбоље пророчанство икад’… Зерокс машина, факс машине, све до мобилног телефона који је могуће ставити у сако, буквално то пише и комуницирати сликом и звукпм било гдје и то бесплатно… Што ми данас имамо”.

Тесла је за педесет година свакодневног рада направио 118 патената и сваки почиње неку нову област електротехнике.

“За њега је математика била она која производи стварност и тако је Тесла успио да уради оно што је по мом мишљењу најважније од свега да резонује са етром.  И успио је да у пољу свог трансформатора мијења временску координацију објеката, значи времеплов. Те двије ствари је Тесла урадио технолошки али је то остало необјашњено, јер није оставио теорију”.

Ипак остаје неразјашњено како су Теслини документи доспјели у руке Америке, Енглеске, Канаде, Русије…

“Пошто су они били савезници. Послије конференције на Јалти они су подијелили Тајне оружја… Тачно је ту стало”.

“Иако је био лични пријатељ са три америчка предсједника он је политичаре сажаљевао, јер то што је он могао да понуди човјечанству то је могло да хармонизује људе да се избјегава рат као рјешење некаквих проблема, да се то уради преко свијести, науке, начина на који би свако добио оно што му треба”, закључио је Абрамовић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Уф, опет Тесла

30.03.2023 04:23

Ма пустите човјека миру! Нити је био Србин, нити Хрват нити Американац... Био је свој и свачији а најмање Србин. Прича се да је и на ислам прешао пред смрт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

30.03.2023 05:38

Ко је овај чупо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

30.03.2023 08:14

Абрамовић је један опскурни чудак и све што пише је псеудо, квази или надри. Тесла је ганијални научник, а не мађионичар како га он представља. Срамота за телевизију која му даје медијски простор и народ ком припада.

Name

Капиталистицке созонске убице

30.03.2023 09:40

Убију сваку идеју за добробит цовјецанства, самим тиме масовно убијање људи по свијету кроз вјекове због незасите похлепе а и сто то просто воле сотоне, него софистицирана ријесења од користи свима.... Било у којем времену да је Тесла стварао "услови" за то би били идентицни у апсолутно истој ситуацији би се насао..... На крају се мозе закљуцути да се ипак добро снасао у том "врзином колу" урадио је и за цовјецанство али неизбјезно и за "њих" , анализирајуци око себе све примитивне мозгове који одлуцују о току људске цивилизацији а одавно одлуцују и запосједају осиони опасно најпримитивнији ....

ОДГОВОРИТЕ