Жена положила возачки из 960. пута!

Жена која је потрошила 12.500 евра да би положила возачки испит успела је то да уради из 960. покушаја!

Занимљивости 28.03.2023 | 15:39
Жена положила возачки из 960. пута!

Борба Ча Са Сун да дође до возачке дозволе трајала је готово пет година, а због своје невероватне упорности била је тема бројних светских медија пре више од деценије.

Први пут је полагала тестове у априлу 2005. године, али није прошла. То ову жену из Јужне Кореје није обесхрабрило и полагала је тестове изнова и изнова док није положила. Ишла је на часове пет дана недељно и тако пуне три године.

Потом је покушавала да положи тестове два пута недељно и коначно је успела, после 860 покушаја.

 

Када је добила потврду да је положила теоријски део испита, кренула је још већа мука - полагање практичног дела.

 

Ча је морала да полаже тај тест 10 пута, чиме је укупан број возачких испита достигао 960, између писмених и практичних елемената.

Њена обука, како пишу поједини медији, коштала је вртоглавих 12.500 евра, али Ча није одустајала иако ју је све то много коштало. Наиме, њој је дозвола преко потребна како би могла да довози и одвози робу, пошто се бави продајом поврћа.

Њен инструктор вожње каже да је и Ча и њему пао камен са срца када је коначно положила.

"Када је добила возачку дозволу сви смо изашли да славимо, да је грлимо, купили смо јој и цвеће. Свима нам је пао камен са срца. Нисмо имали петљу да јој кажемо да одустане јер је долазила поново и поново и поново", рекао је инструктор у школи Јеонбук Дривинг Сцхоол.

Захваљујући својој упорности Ча Са Сун постала је светски позната, а чувени произвођач аутомобила поклонио јој је аутомобил када је преузела возачку дозволу.

 

Иако Ча већ годинама поседује возачку дозволу, недавно се неко присетио ње на Реддиту, па су људи коментарисали како свакако овакву упорност треба наградити.

Није познато да ли је Ча данас најбољи возач у јужнокорејској провинцији, али свакако јој треба скинути капу за издржљивост.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар