Закон о клевети анестезија народа како не би видио да је „цар“ го

„Није суштина само усвојити закон. Нама је потребан примјењив закон који ће у пракси дјеловати на спречавање насиља, не уништавајући при томе слободу говора. Плашим се да је усвојени нацрт само инструмент у рукама погрешних људи који ће га корисити за гушење јавног мњења“, истакао је начелник оптоне Источна Илиџа Маринко Божовић.

Република Српска 25.03.2023 | 13:56
Закон о клевети анестезија народа како не би видио да је „цар“ го

„Врхунац лицемјерја је када посланици странке која почива на уцјенама, лажима и најгнуснијим увредама желе поново инкриминисати клевету послије 20 година! Иако се лично залажем за спречавање насиља у било којем облику, чињеница је да постоји сувише мањкавости у усвојеном Нацрту о измјенама и допунама Кривичног законика, а ту прије свега мислим на драконске новчане казне“, написао је на Фејсбук страници Божовић.

Он је даље написао, имајући у виду наш стандард јасно је да се власт, предвиђањем оваквих санкција, одлично заштитила од свих неистомишљеника, под окриљем права и закона.

„Није суштина само усвојити закон. Нама је потребан примјењив закон који ће у пракси дјеловати на спречавање насиља, не уништавајући при томе слободу говора. Плашим се да је усвојени нацрт само инструмент у рукама погрешних људи који ће га корисити за гушење јавног мњења“-истакао је начелник Божовић.

На крају је поручио да је ово покушај да се анестезира јавност како не би примијетила да је „цар“ го мрачна страна нових одредаба, које ће, колико сутра, постати наша реалност.

(Истокрс) Фото: Фацебоок

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Градјани

25.03.2023 14:01

Да ли је кривицно дјело , ово сто је Миловановицу дозвољено у Дервенти, да ли Срби смију ици у Книн одликовати војску РСк

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

25.03.2023 14:08

Свака цаст маринко велика стета сто пусти мандат глухоњемом Берјану

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајде

25.03.2023 16:52

покриј се усима и у рупу

Name

Перо

25.03.2023 16:14

Шта си ти бољи од њега?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.03.2023 17:47

Напротив цар није го него је тежак 3,5млрд€ а народ је го ко липа.То си ти полупао лончиће

Name

Не Контам

25.03.2023 16:29

Када је у питању клевета, на који начин ће су утврђивати степен душевне боли ? Судије су правници, зар то неби требали утврђивати Психолози, мада званична Психологаија нема јединицу мјере за душевну бол ! Занимљиво је и то, како доказати и утврдити да неко не глуми или стварно трпи душевну бол ! Вјероватно ће у судници поред судије сједити Психолози-Психијатри и професионални Глумац !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

25.03.2023 20:25

Медицина нема сазнања, није ни у литератури описана, а и у пракси нема, колективне анестезије. Покусај драматизирања, је промасен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитао само наслов

26.03.2023 10:12

Дзаба "Цару" да крије своју инитиму, кад је својим гафовима, обелезио сам себе за сва времена.Верујем да га народ висе ни не гледа, да ли је,како или није обуцен.

ОДГОВОРИТЕ