Бјелоруси у Новом Саду, УЕФА планира да их избаци

Европска фудбалска унија (УЕФА) размотриће на предстојећем састанку Извршног комитета 4. априла могуће искључење Белорусије из такмичења која организује.

Спорт 24.03.2023 | 18:38
Бјелоруси у Новом Саду, УЕФА планира да их избаци

"УЕФАје дуго намеравала да разговара о ситуацији у Белорусији на предстојећем састанку", навео је председник Уефа Александер Чеферин у писму упућеном 100 посланика Европског парламента у које је уредништво спортске редакције телевизије АРД имало увид.

То је директан одговор пољском посланику Томажу Франковском, члану Одбора за културу Европског парламента.

Стотину посланика из свих политичких група тражили су од Уефе средином месеца да избаци Белоурусију због веза са Русијом и због питања поштовања људских права у земљи.

"УЕФА посматра забрињавајући развој догађаја које сте поменули", одговорио је Чеферин.

АРД је пренео да ће питање о искључивању Белорусије из Уефиних такмичења бити разматрано на предстојећем састанку.

Квалификације за Европско првенство, које ће се одржати од 14. јуна до 14. јула следеће године у Немачкој, почеле су ове недеље.

Белорусија квалификације почиње у суботу од 18 часова против Швајцарске, а утакмица ће се одиграти на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду, у Србији.

Русија је избачена из међународних такмичења због рата у Украјини.

(Б92)  Фото:Профимедиа

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србо

24.03.2023 18:24

Шта ти је демократија на амерички начин , Ирак и све остале земље излупане,нема нуклеарног оружја, а сад Бјелорусија кажњена што има добре односе са Русијом, сад Новосађани изађите на стадион у великом броју и подржите Бјелорусију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

24.03.2023 18:58

Подржите браћу бјелорусе они су нас увијек подрзавали

ОДГОВОРИТЕ