"Одлука Владе РС је блеф, највећу штету ће имати грађани"

Поводом јучерашње одлуке Владе Републике Српске о прекиду сарадње са амбасадама Сједињених Америчких Држава и Велике Британије у БиХ због „мијешања у унутрашње послове БиХ и антидејтонског деловања”, в.д. предсједник Српске демократске станке Милан Миличевић рекао је да се ради о још једном блефу и представи за домаћу јавност и бирачко тијело, од које ће нажалост највећу штету имати Република Српска и њени грађани.

Република Српска 24.03.2023 | 16:35
"Одлука Владе РС је блеф, највећу штету ће имати грађани"

„Влада Републике Српске и владајућа партија понашају се као подвојена личност. Трагикомично је да у дану када Влада Српске доноси такву одлуку Цвијановићева се налази у Њујорку у Сједињеним Америчким Државама, па се поставља питање зашто истог момента није сјела у авион и вратила се у Републику Српску?

Она је прије само неколико дана дала одобрење за одржавање вјежби НАТО који чине и те двије земље. Све то говори да се ради о још једној у низу представа за јавност и обмањивању бирачког тијела с циљем представљања СНСД-а као патриота који се супротстављају највећој сили свијета, а у пракси се понашају супротно и веома понизно“, закључио је Миличевић.

Он истиче да одлука представља реакцију врха СНСД-а на дисциплиновање од стране њихових бивших или привремено бивших ментора и финансијера санкцијама које угрожавају њихове црне фондове и лично богатство, а да ће грађани због тога имати двоструку штету.

„Да ли ће Влада Републике Српске по основу ове одлуке престати да се задужује на Лондонској берзи или обуставити отплату стотина милиона КМ дугова? То се наравно неће десити, наставиће и задуживање и отплату кредита, али ће с друге стране под упитник доћи сви милионски међународни пројекти који се спроводе или треба да се спроведу у Републици Српској, не само од стране ове двије земље већ и од стране Европске Уније, које у БиХ ријетко када дјелују неусаглашено. Ради се о једној потпуно ирационалној ситуацији и понашању владајуће структуре у Републици Српској“, рекао је Миличевић.

Он је додао да је посебно лицемјеран, подмукао и дегутантан изговор уз накнадну памет да се обуставља сарадња са ове двије државе због најаве достављања муниције са осиромашеним уранијумом Украјини, дан уочи 24. годишњице бомбардовања Србије и СР Југославије од стране НАТО.

„Подсјетићу да је на челу Владе Републике Српске тада био Милорад Додик, који не само да није тада прекинуо сарадњу са поменуте двије државе због кориштења осиромашеног уранијума против српског народа, већ им је пружио сву могућу подршку у агресији.

Он је прекинуо платни промет са Србијом и укинуо паралелну употребу динара у Републици Српској, затим укинуо емитовање програма РТС и омогућио емитовање НАТО пропаганде са земаљских РТВ предајника у Српској, те ишао на поклоничка путовања на америчке носаче авиона.

Такође, када је српски народ заједно са нама српским борцима у Републици Српској 1995. године бомбардован осиромашеним уранијумом, Додик је боравио на безбједној удаљености у Србији  успут аматерски играјући кошарку“, нагласио је Миличевић.

Он је поновио да се ради  о нимало мудрој националној политици у моменту једне од највећих геополитичких криза у свету, те да сви ми требамо да се запитамо имајући у виду ширу слику колико су рационални и добронамјерни људи који доносе овакве одлуке, коцкајући се са судбином читавог народа Републике Српске.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Хандркац

24.03.2023 15:51

Косаркасу треба под хитно дати пету лицну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

24.03.2023 15:57

Грађани БиХ желе чврсту руку и мањак слободе. Цијела Босна је балијска држава, само је један дио муслимански, а други православни балилук. Пола хоће Ердогана, а пола Пућина. Уживајте сви заједно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бета 2

24.03.2023 16:15

Тако мала земља . а пуна будала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеко

24.03.2023 16:41

Исто као што је дегутантно да ти причаш на ту тему када ти велики број партијских другова коалира са Додиком као Василије Перић у Угљевику а ти ћутиш о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај од Босне

24.03.2023 16:44

Само тако Доди, удри по марви нек се научи памети сљедећи пут. Требао би добити Нобелову награду за најбољег манипулатора из реда Српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

24.03.2023 16:44

Ти си своје показао у Теслицу на опстим изборима и не само Теслицу продана дусо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бањалука

24.03.2023 18:44

Тачно! Он некоме нешто да каже?! Уредно губи опште изборе,што ли

Name

Феникс

25.03.2023 08:22

Све будала до будале и липов до лопова, теско јадној сиротињи.

Name

Милан

24.03.2023 17:10

Докторе ухвати се газе и ињекција јер није за тебе политика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Милан

24.03.2023 19:24

Није ни за тебе.

Name

Ре Милан

24.03.2023 20:44

Ти си за метле и стале родјен.

Name

Да

24.03.2023 17:22

Није лоше подсјетити шта је ко радио у тешким временима, гдје је био и коме је служио. Браво Милицевицу свака на мјесту. СНСД овце не смију писнути јер сви су се огребали за нешто сто им не припада и тамо су гдје без њега никад не би били. Полтрони и љигавци ћуте, тајкуни грабе ( задње им било) академци ћуте јер су подмирени и биједа, омладина која вриједи није ту, пензионери чисте контејнере, радници немају синдикат. И кола беспућа иду даље док иду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

24.03.2023 19:35

Ма није тако То Додик ради само на своју штету.

Name

Сагитариус

25.03.2023 09:08

Баш тако! Ово је трагикомична и парадоксална одлука, која само може да допринесе потпуној економској и свакој другој изолацији РС! Па највеће међународне финансијске институције од којих РС добија кредите, (ММФ, и свјетска банка за обнову и развој) припадају САД-у и Великој Британији!!

ОДГОВОРИТЕ