Хоће ли Јаков Милатовић послати Ђукановића у политичку пензију?

Грађани Црне Горе изабраће у другом кругу избора, 2. априла, четвртог председника од осамостаљења. Према прогнозама учесника емисије Глобално БНТВ, велике шансе да преузме мјесто шефа државе има млади Јаков Милатовић, кандидат покрета “Европа сад”, који ће изаћи “на црту” актуелном председнику Милу Ђукановићу.

Република Српска 22.03.2023 | 22:36
Хоће ли Јаков Милатовић послати Ђукановића у политичку пензију?

У Црној Гори се већ увелико осјети побједничка атмосфера, након првог круга избора, а Јаков Милатовић је апсолутни фаворит, јер су му у другом кругу, између осталог, подршку најавили и кандидат Демократског фронта Андрија Мандић, као и премијер у техничком мандате и лидер УРА Дритан Абазовић, који је у првом кругу подржао Алексу Бечића, оцјењује Др Владимир Павићевић.

Милатовић је дио поставе за коју грађани Црне Горе везују један велики помак, као прво повећање минималца са 250 на 450 вра, и то је било пресудно сматра Павићевић.

 "Напримјер ако у породици имате двоје запослених, муж и жена и сад обоје добију дупло, колики је то прогрес у односу на оно Милово доба. И шта они кажу: Видиш послије 30 августа ми имамо побољшање животног стандарда грађана очигледно"

 Народ се опредјељивао за Милатовића и зато што је он тешком артиљеријом пуцао по ДПС-у и по Милу, каже адвокат Предраг Савић.

" Он није ишао да заодене помиритељску одору и да каже е Мило, шта је било, било је ми ћемо мало другачије разоварати. И онда су то и у штабу Андрије Мандића схватили па су покушали у оном ТВ дуелу да то исправе, међутим тај Тв дуел их је још више уназадио."

  Кључна ствар, због које је 60 хиљада бирача напустило Ђукановића је по мишљењу др Павићевића та што је Јаков у овој кампањи за себе везао једну велику идеју: Да оно што је у Црној Гори црногорско, не мора да буде супротстављено ономе што је српско.

" Мило је у дугом периоду градећи своју политику на антисрпским сентиментима као кључну тему опредјељивања грађана наметао следеће: Или си Србин или си Црногорац, па си онда за државу, или си просрпски па си онда против државе. Сада је то разбијено.

 Ђукановић је сада аутсајдер, сагласни су били саговорници у емисији Глобално, али се слажу и да треба бити опрезан пред други круг.

" Мило има репертоар прљавих игара, беспрекорно разрађен, зна гдје ђаво спава и како да украде шта год може од гласова до... ПА ЈЕЛ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ...не може, али треба бити опрезан и позвати бираче да му кажу стоп, доста је било", каже Савић.

 Павићевић је сигуран да Милатовић шаље Ђукановића у политичку пензију и још примјећује да народ у Републици Српској на неки начин своју ситуацију поистовјећује са оном у Црној Гори

" Другог априла слиједи пуно развлашћивање Мила Ђукановића, његовог ДПС-а, и то је са становишта интереса огомног броја грађана Црне Горе изузетна ствар"

"Ја овако кад причам са људима пошто стално ме зову из Републике Српске, нарочито из Херцеговине, и ја кажем Мило, а они мени Миле, и сад ја видим да ту има сличности и као питања, а шта ћемо са нама? 1:24:55

Остаје да се види како ће након 2. априла да се развија политичка сцена у Црној Гори, а оба госта емисије Глобално су мишљења да ће бити веома динамично и занимљиво.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Моја је

22.03.2023 22:14

Порука да сви Срби гласају Милатовица не због њега него за освету Милу Дјукановицу који је попљувао Србе и Србију и произвео мржњу код народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАТО

23.03.2023 05:23

Нема појма. Ђукановић убједљиво че да побиједи !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

23.03.2023 06:21

Одмори Мило.10

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

23.03.2023 06:25

Е МОЈИ ЉУДИ. ДАВНО СТЕ ТРЕБАЛИ МИЛА- ГАДА ЉУДСКОГ, ПОСЛАТИ У ПОЛИТИЧКУ ПЕНЗИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко и јасно

23.03.2023 08:18

Све старе политицаре у пензију, показили су ста су имали, ниста паметно нису урадили дати сансу младим људима

Name

Тешко

23.03.2023 08:10

И мислим да неће. Мило је то.

ОДГОВОРИТЕ