Међународна акција „АТМ“ – претреси на 13 локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту:СИПА) данас су, у склопу Међународне оперативне акције „АТМ“, на подручју Сарајева и Зенице започели претресе пословних и  стамбених објеката и покретних ствари на 13 локација.

Босна и Херцеговина 21.03.2023 | 12:04
Међународна акција „АТМ“ – претреси на 13 локација

Наведене активности проводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“ и „Прање новца“ прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Претреси  се врши по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Зеничко-добојског кантона.

Наведене активности резултат су рада Заједничког истражног тима СИПА-е и Тужилаштва Босне и Специјалног тужилаштва Републике Словеније и Полиције Републике Словеније, који је започет у фебруару 2022. године.

У оквиру ове међународне оперативне акције коју проводе полицијски службеници СИПА-е  на подручу Босне и Херцеговине, данас су у Републици Словенији започети  претреси на преко 70 локација у оквиру којих је планирано лишење слободе више од 50 лица.

У току су и активности на прикупљању података о новчаним средствима која осумњичена лица посједују на рачунима банака и сефовима у којима евентуално држе новчана средства.

Узимајући у обзир да је међународна оперативна акција „АТМ“ у току, о коначном исходу јавност ће бити информисана накнадно, саопштено је из СИПА-е.

(БН) Фото: Илустрација

Активности  Заједничког истражног тима су реализоване уз помоћ ЕУРОЈУСТ-а.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реалност

21.03.2023 11:09

У БиХ цвјета прање новца,бизнис са мигрантима нема даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатор

21.03.2023 14:22

Само вика на Милу, а по овим акцијама СИПЕ и Д. Ћулума он је најпоштенији. Живио Миле. 1

ОДГОВОРИТЕ