Дигли глас: Велики протест љекара у Загребу

Под слоганом “СОС за здравство” пет кровних љекарских удружења организовало је данас велики протест на Тргу светог Марка у Загребу, којим ће исказати незадовољство својим статусом, платама, али и цјелокупним стањем у здравственом систему.

Свијет 18.03.2023 | 13:41
Дигли глас: Велики протест љекара у Загребу

Незадовољни су јер Министарство здравства није испунило њихове захтјеве те не рјешава нагомилане проблеме у систему.

Лијечници, незадовољни својим статусом и условима рада, очекују да ће њихове захтјеве чути они који доносе одлуке, с премијером Андрејем Пленковићем на челу.

Стигли су обучени у бијеле мантиле с балонима и беџевима на којима пише “С.О.С. за здравство” и транспарентима “Ране настале због нерада, лијечници не могу санирати”, “Нема одмора док траје обмана”, “Задовољни лијечници – задовољни пацијенти”.

Бан Тоскић: Министар Берош више нема визије

“Министар Вили Берош више нема визије што радити с војском коју треба водити”, изјавила је уочи протеста Наташа Бан Тоскић, предсједница Хрватске координације породичне медицине (КоХОМ), која је један од организатора скупа.

“Ми Бероша нисмо бирали, па га нећемо ни смјењивати, али овај протест ће показати колико су лекари незадовољни”, истиче Бан Тоскић те додаје да је Берош путем медија дао до знања да се данас неће појавити на Тргу св. Марка.

(Агенције/БН) Фото: Н1

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Истина

18.03.2023 12:57

Боре се људи за себе и за пацијенте а ми само шутимо и припадамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аска

18.03.2023 22:51

Нису ни они стали на насу страну кад је бјелосвјетска мрака врсила притисак на људе да се вакцинисе неиспитаним вакцинама. Не да нису стали уз народ него су навукли оне брњице на носеве и најглупље сестре слали на врата да вристе на људе како морају носити маске, како се морају вакцинисати. Здравство какво је данас треба да пропадне у потпуности. А ми људи конацно треба да схватимо да они никад никога ти својим глупим лијековима нису излијецили.

Name

+

18.03.2023 14:42

БОРЕ СЕ НАРАВНО. НАША СТРУКОВНА УДРУЖЕЊА ЋУТЕ. СВИ ДОДИКОВЦИ.ВАЉДА. ПА ДА СЕ НЕ ЗАМИЈЕРЕ. А МИНИСТАР У ЗГ. КУКАВИЦА. НИЈЕ ПОШТЕНО РЕКАО СВОЈОЈ ЕКИПИ, У ЛИЦЕ. СВЕ ШЉАМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А љекари у РС

18.03.2023 15:28

Имају најмање плате и цуте, цуте

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрга

18.03.2023 18:04

Код нас се нема ко борити, јер су већином докторска дјеца наслиједила родитеље, а сестрински кадар приватно школован. Па не желе да таласају, јер је здравство лакше од крампа на родној груди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не не

19.03.2023 08:58

А наси раме уз раме уз корумпиране политицаре треба им одузети лиценце јер доктори и попови уз корумпиране политицаре су зло 21 вијека на брдовитом !! Унистили здравство са својим партијским директотима ксо и предузеца банке итд итд

ОДГОВОРИТЕ