Партизан савладао Ефес и направио корак ка плеј-офу

- Кошаркаши Партизана победили су екипу Ефеса на гостовању резултатом 97:84 (11:23, 28:14, 24:27, 34:20) у оквиру 29. кола Евролиге.

Кошарка 16.03.2023 | 22:43
Партизан савладао Ефес и направио корак ка плеј-офу

Најефикаснији у екипи Партизана били су Кевин Пантер са 19 поена и три скока, док је Матијас Лесор додао 17 поена и седам скокова.

У турској екипи истакао се Вил Клајбурн са 22 поена, осам скокова и две асистенције.

Ефес је боље отворио утакмицу и са агресивном одбраном правио проблеме кошаркашима Партизана. Мицић је продорима доносио поене и након скупљања одбране Партизана и асистенције својој екипи. Тек у другој четвртини "црно-бели" су успели да направе серију 11-0 и приближе се противнику резултатски. До краја првог полувремена истакао се Ледеј у нападу, док је цео тим играо агресивније у одбрани и тако правио проблеме екипие Ефеса у нападу.

У трећој деоници виђена је одлична игра у нападу и једне и друге екипе. Клајбурн је водио своју екипу са продорима и шутем за три поена. Са друге стране Пантер је био врло расположен и успео је тројкама заједно са Нанелијем очува резултатски прикључак. У последњих десет минута домаћа екипа није могла да погоди скоро нити један шут са дистанце, док су Пантер и Нанели наставили да погађају за Партизан. Након серије 16-0 у корист гостујуће екипе, питање победника било је решено.

 "Црно-бели" су тренутно шести на табели Евролиге са 16 победа и 13 ораза, док је Ефес на 10. месту са 14 победа и 15 пораза.

У наредном колу Партизан дочекује Олимпијакос у Београду, док турска екипа гостује Алби у Берлину.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар