Промовисана књига Перице Ђаковића Морачки јасновидац

- У Требињу је вечерас представљена књига "Христос се роди", аутора Перице Ђаковића, а ријеч је о серији божићних интервјуа које је Ђаковић водио са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем у периоду од 2014. до 2020. године, односно наставак књиге "Морачки јасновидац".

Република Српска 16.03.2023 | 21:20
Промовисана књига Перице Ђаковића Морачки јасновидац

Ђаковић је рекао новинарима да му је велика част и задовољство да је могао да заврши 40-годишњу новинарску каријеру са ове двије књиге, наводећи да је са блаженопочившим митрополитом имао око 20 великих интервјуа, а у књигама је представљено десетак.

"Блаженопочивши митрополит Амфилохије је био човјек који је пленио, изузетног ума и интелекта, ово што се сада дешава у Украјини, он је наговијестио и 2017. године причао у интервјуу", рекао је Ђаковић.

Он је истакао да су се интервјуима бавили свим темама, актуелним, политичким, друштвеним, на које је блаженопочивши митрополит црногорско-приморски Амфилохије имао одговор.

Свештеник Обрен Јовановић је рекао да је књига "Христос се роди" изузетно драгоцјена, те да ће сви који је буду читали видјети да је у њој веома важно штиво, јер је ријеч о најтурбулентнијем времену у Црној Гори, српском народу и читавом хришћанству.

"Митрополит је био гласноговорник, он је те теме дивно обрађивао и видјеће читаоци да је био пророк свог времена и да је неке ствари унапријед сагледао и видио и зато је онако гласно говорио, па су се многи љутили", рекао је отац Јовановић.

Он је додао да је блаженопочивши митрополит био човјек стаса и гласа, који је знао шта ради, да је увијек бринуо о другима и говорио оно што је за добробит читавог српског и свеправославног народа.

"То је један човјек изузетно велике ширине, великог Божјег дара и његова ријеч се далеко чула. Спремају се митрополова изабрана дјела у 36 књига, а ово је један сегмент тог опуса", рекао је Јовановић.

Адвокат Зоран Лазаревић, који је и био члан правног савјета Митрополије црногорско-приморске када је мијењан Закон о слободи вјероисповијести, рекао је новинарима да је значај овакве књиге што је увијек добро присјетити се величине блаженопочившег митрополита Амфилохија. 

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар