Додик ће се повући под притиском око закона о клевети

Заиста не знам зашто ова власт покушајима да законом омогући криминализацију клевете то себи ради. Додику и СНСД није несвојствено да нешто предложе па повуку и мислим да под притиском ово неће доживјети форму приједлога, каже Александра Пандуревић, чланица Главног одбора СДС.

Република Српска 16.03.2023 | 12:02
Додик ће се повући под притиском око закона о клевети

Напомиње да оно што је предложено од стране власти иде у правцу гушење сваке могуће критике и увођења тоталитаризма.

“Мислим да уколико закон буде усвојен идемо у најстрашнија времена у доба комунизма када је свака кафана имала свог шпијуна па би људи због масног вица о неком политичком функционеру завршавали на Голом отоку. Заиста не знам зашто ово себи раде. Контролишу скоро све медије у Републици Српској. Ово је гушење сваке могуће критике и увођење тоталитаризма. Додику није несвојствено да нешто предложи па повуче и мислим да под притиском ово неће доживјети форму приједлога. Уколико би били толико бахати да би закон нарушио уставна начела, дао би се оспорити на Уставном суду Републике Српске”, истиче Пандуревић.

Напомиње да ово питање није ствар само новинара и опозиције, него читавог друштва. 

„Сутра ће вам неко тражити новац да вам запосли дијете, ви ћете одбити и тужити га и он ће вас окривити за клевету”, наводи Пандуревић.

Говорећи о позиву на информативни разговор у Полицијској станици Источна Илиџа прошле седмице, она је рекла да се тицао Општих избора који су одржани у октобру прошле године.

“Чега се случај тиче ја заиста не знам. Као да сам упала у Кочићеву представу 'Јазавац на суду'. Они су добили замолницу од ПУ Зворник да ме саслушају на околности куповине гласова за Јелену Тривић из Србије. Попила сам кафу у то вријеме са СНС-овим Мандић Владимиром у Братунцу и добила сам поруку од челника СНСД-а који ми је рекао 'Пијеш кафу с Мандићем'.

Ја сам рекла, па добро, хапсите ме, а они су рекли да ме неће хапсити. Знали смо да га прате. Попили смо кафу испред ПУ Братунац и знали смо да нас прате“, каже Пандуревић.

Она сматра да је погрешно то што људи из власти у Српској кривце за неке своје фрустрације траже у Србији.

“Прије неколико дана је био један округли сто у Београду гдје је био Додик и назив округлог стола је био запањујући - 'Српска се брани и у Србији'. Од кога Српску бранимо у Србији? Шта то Србија ради штетно према Републици Српској? Додик је тад рекао нешто што пара уши и што је шамар Београду, а то је да је 'интерес Србије да не признају лажног високог представника Кристијана Шмита'.

 Крајње је безобразно доћи у Србију чији је предсједник примио Шмита зарад неких својих ранијих познанастава, уосталом и зарад тога што држава из које долази запошљава 80 хиљада људи у Србији, и дођеш у Београд и држиш лекције Александру Вучићу шта он треба да ради”, рекла је Пандуревић.

Он наводи да је Додик баласт Србији и Републици Српској. 

„Очигледно је да има комплекс, јер покушава да се наметне као лидер свих Срба“, каже, Пандуревић.

Коментаришући рад новог Савјета министара БиХ она је рекла да су направили помаке које нису најавили, а то је да су себи повећали функционерске плате за скоро 550 КМ.

„Нико није против повећања плата хигијеничаркама, полицајцима, припадницима оружаних снага који се плаћају из буџета бх. Институција,  јер они заиста имају ниске плате. Са друге стране безобразно је повећавати плате министра, чланова Предсједништва, посланика итд.  које ће сада бити шест хиљада КМ“, категорична је Пандуревић. 

Упитала је шта је од обећаног урадио Савјет министра.

„Очекивала сам да ћемо до сада ћемо градити хидроелектране у горње дијелу Дрине, шта је са гасоводом. Дајте да добијемо тај прикључак и да Бијељина добије прикључак јер већ има разведену гасоводну мрежу још само је потребан прикључак на Рачи који се кочи у институцијама на нову БиХ“, наводи Пандуревић.

(БН)  Фото:Сцхреенсхот/Н1

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Ветеран 92

16.03.2023 11:20

Господо, јел вам Бјелица још у партији... Сви сте самостални стринелци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.03.2023 13:44

Комунизам је био демократија за данашње стање

Name

Ре

16.03.2023 13:52

Иди па ти питај бјелицу. Сада си ти као мангуп.

Name

СДС

16.03.2023 15:29

ОНА И ЊЕНА ОПОЗИЦИЈА, СВЕ ПРАВЕ, ОБРАЗОВАНЕ И СТРУЧНЕ ЧЛАНОВЕ СДС ЈЕ ОНА РАСТЈЕРАЛА СА СВОЈИМ ПАЈТОСИМА КОЈИ СУ СВОЈИМ ГЛУПИМ РАДОМ И СТВОРИЛИ СУПЕРБОГАТОГ ДОДИКА. БИТНО ЈЕ БИЛО ДА БАЊА ЛУКА И КРАЈНА НЕМА СДС-а

Name

Е

16.03.2023 11:25

Од како је она члан ГО СДС-а од тад ти је СДС и спао к за уши

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

16.03.2023 11:28

А ти ви волила да се не повуче?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

16.03.2023 11:30

Он је са својом хоботницом и папцима криминално зло за народ и борце 20 г у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ајде

16.03.2023 11:33

попиј једну па у кревет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

16.03.2023 11:36

Ма пусти генерала он полако и сигурно стари него како продје на информативном разговору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

16.03.2023 11:48

Ко си ти и циме се бавис? Пандуревиц, или си на бироу за запосљавање? Иди ради несто кбт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Палија

16.03.2023 11:56

Додик је црна рупа, а да је и мало закона у РС у, одавно је требао бити жигосан као криминалац-штеточина за сав народ и за то једино што је у животу радио примити народни суд и сваки презир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

16.03.2023 12:05

Овај режим је толико болестан да га је немогуће лијечити било каквом терапијом осим одстранити из власти јер уништите све што вриједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ностромо

16.03.2023 12:22

Преведено ,подвице репину ко и увијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ехх

16.03.2023 15:15

Ако би се закон усвојио, то би вазило за народ који није у странци Снсд, а за партијасе би се насао изговор ба суду, пракса показала

Name

Доми

16.03.2023 14:39

Па он је највеца ,,јајара,,коју је Бог створио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

16.03.2023 19:19

Дајте људи па доста висе да прица ко ста хоце без покрица, јели то у реди да неко казе за мене украо си ово и оно а ја немам право за одбрану на суду, па каква је то дрзава. Лијепи Тито, ту се сваком знало мјесто и ста смије а ста не смије, каква црна демократија није то за нас, много смо се искварили.

ОДГОВОРИТЕ