Велика полицијска акција у Хрватској, више ухапшених

Више особа ухапшено је јутрос због давања лажних исказа послије саобраћајне незгоде коју је у ноћи 16/17. априла прошле године изазвао жупан Вуковарско-сријемске жупаније Дамир Деканић (ХДЗ), преносе хрватски медији.

Регион 15.03.2023 | 13:39
Велика полицијска акција у Хрватској, више ухапшених

Како сазнају, током јутарњих часова приведени су Дамир Деканић, три полицајца и два цивила. Сви они се наводно сумњиче за давање лажних исказа послије удеса и прикривање доказа.

Подсјећамо, саобраћајка се догодила на улазу у Церну, мјесто недалеко од Андријашеваца гдје Деканић има породичну кућу.

Слупано је службено возило Вуковарско-сријемске жупаније Шкода Суперб. Деканић је тврдио како у тренутку удеса није аутомобил возио он него његов рођак К. Б.

Полиција се касније огласила с детаљима увиђаја, наводећи како је К. Б. имао 0 промила алкохола док је код Деканића утврђено 1,44 промила алкохола у крви.

Међутим, убрзо послије незгоде, која је изазвала велику пажњу јавности и медија, појавило се и неколико свједока који су тврдили како је аутомобил возио управо Деканић, те да је К. Б. накнадно дошао те је представљен као возач.

Све то је Деканић демантовао.

Када је ријеч о приведеним особама, претпоставља се да је међу њима и К. Б. за кога су неки од свједока говорили како је дошао касније те да је његово паркирано возило виђено неколико десетина метара даље. Што се тиче приведених полицајаца, медији преносе да је ријеч о онима који су обавили увиђај, наводи Вечерњи лист.

Огласио се и МУП Хрватске.

"Полицијски службеници Полицијског националног уреда за сузбијање корупције и организованог криминала – Служба Осијек, у координацији с Уредом за сузбијање корупције и организованог  криминала, започели су рано јутрос реализацију криминалистичког истраживања због сумње у почињење више казнених дјела против службене дужности.

Криминалистичким истраживањем обухваћено је више особа међу којима је и носилац извршне власти на регионалном новоу, те више полицијских службеника", наводе из МУП-а.

(Индеx.хр)  Фото: Архив

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Реалност

15.03.2023 13:11

Правна дрзава ,свака част ...нису дзаба у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

15.03.2023 15:13

Поштивање закона.свака похвала за руководиоца полиције који је наредио хапшење.треба му подићи чин и положај.

Name

Истина

15.03.2023 15:06

Дали ће се то код нас икада десити???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

15.03.2023 20:52

Права држава се ријешава криминалаца у својим редовима

ОДГОВОРИТЕ