У убиству Ескобара умијешана двојица младића из БиХ?!

Двојица мушкараца из БиХ за које Више јавно тужилаштво тражи расписивање потернице због сумње да су помагали у убиству Ранка Радошевића Ескобара, наводно су дан пре злочина дошли на ауто-плац жртве и представили се као потенцијални купци возила, сазнаје "Блиц".

Босна и Херцеговина 13.03.2023 | 18:13
У убиству Ескобара умијешана двојица младића из БиХ?!

Како смо раније објавили, у четвртак, дан пре него што је убијен Ранко Радошевић звани Ескобар, две особе су се интересовале да купе аутомобил од њега. Како се сумња, у питању су двојица држављана БиХ.

Према нашим сазнањима, наводни купци су били на Радошевићевом плацу где су рекли да желе да купе један аутомобил.

- Ценкали су се и успели су да спусте цену са 30.000 евра на 28.000 - каже извор "Блица".

Како сазнајемо, Радошевић је договорио са купцима да дођу дан касније у 11 сати на пумпу и понесу новац како би обавили купродају.

Међутим, уместо купаца, дошле су убице.

Подсетимо, Стефан З. (28), Лука В. (25) и малолетница (17) ухапшени су јуче због сумње да су учествовали 9. марта у ликвидацији Ранка Радошевића званог Ескобар у једном кафићу у Рушњу.

- Наредбом о спровођењу истраге Стефану З. и Луки В. на терет се ставља да су 9. марта 2023. године око 11:05 сати на подмукао начин лишили живота Р.Р, који је услед задобијених повреда преминуо у 11:32 часова и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу. Носећи хируршке маске преко лица, обојица су, како се сумња, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у њега док је стајао испред улаза у кафић. Р.Р. је побегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Стефан З. и испалио му неколико пројектила у леђа, услед чега је оштећени пао на под. Стефан З. му је потом пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу. Такон тога су обојица осумњичених побегли са лица места аутомобилом марле “Голф 4”, које су у насељу Петлово брдо запалили, а потом се одвезли у раније изнајмљени стан на Новом Београду. Сумња се да су друго двоје осумњичених Стефану Л. и Луки В. створили услове за извршење кривичног дела - кажу за "Блиц" у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Њих троје је полиција прејуче затекла у штек стану на Новом Београду.

Стан се, према сазнањима "Блица" налазио у приземљу зграде, а зграда и околина нису покривени камера. Претпоставља се да су изабрали такву локацију како не би били примећени, али и како би из стана у призмељу могли лакше да побегну.

Како је "Блиц" објавио ексклузиван снимак спровођења, на њему су се видела два ухапшена младића у спортској одећи од којих је један видно шепао. Други је изведен у розе папучана које су му неколико бројева мање, што сугерише да је полиција упала у штек стан на препад и затекла неприпремљене убице.

(Блиц) Фото: Фото: ОЛИВЕР БУНИЋ/РИНГИЕР

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Србија

13.03.2023 17:54

Не из Босне и Херцеговине,,,из републике српске тако напишите....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

14.03.2023 06:33

А цији пасос имају,БиХ или Републике Српске?Тако ви муслимани постављате питање кад ми каземо да смо из РС...

Name

Дадо

14.03.2023 07:52

Сад ти одговара име Републике Српске. Добро напредак да постоји.

Name

БЛ

13.03.2023 19:02

У региону нема ниста без босанаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

14.03.2023 07:05

Ко је овај неки постен цовек или не ја га не познајем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савудин

14.03.2023 10:17

Пиштољ који испаљује пројектиле, је ли то несто ново ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аууу

14.03.2023 10:28

Стефан З. Пратицемо судјење да видимо на колико ће бити осудјена та животиња. То људски ум не може да свари, таквог крволоцног убицу.

ОДГОВОРИТЕ