Именовали радна тијела и завршили сједницу Дома

- Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ именовали су данас чланове заједничких комисија оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 09.03.2023 | 14:33
Именовали радна тијела и завршили сједницу Дома

У Заједничку комисију за надзор над радом Обавјештајно – сигурносне агенције БиХ из Представничког дома изабрани су посланици Милорад Којић, Предраг Кожул, Албин Муслић, Сабина Ћудић, Шемсудин Мехмедовић и Дарко Бабаљ.

Из овог Дома, у Заједничку комисију за одбрану и безбједност БиХ изабрани су посланици Сања Вулић, Славко Матић, Јасмин Имамовић, Дарко Бабаљ, Милан Дуновић и Шериф Шпаго.

Из Представничког дома у Заједничку комисију за економске реформе и развој изабрани су Нихад Омеровић, Ермина Салкичевић – Диздаревић, Шемсудин Дедић, Нермин Мандра, Чедомир Стојановић и Младен Босић.

У Заједничку комисију за европске интеграције из Представничког дома изабрани су посланици Мирослав Вујичић, Миа Карамехић – Абазовић, Саша Магазиновић, Предраг Којовић, Денијал Тулумовић и Бранислав Бореновић.

У Заједничку комисију за административне послове из Представничког дома изабрани су Обрен Петровић, Небојша Радмановић, Маринко Чавара, Денис Звиздић, Влатко Главаш и Амор Машовић.

Из Представничког дома у Заједничку комисију за људска права изабрани су посланици Љубица Миљановић, Влатко Главаш, Мидхат Чаушевић, Аида Баручија, Милан Петковић и Рејхана Дервишевић. Усвојена је и Одлука о именовању чланова делегација ПСБиХ из Представничког дома.

За чланове Интерпарламентарне групе БиХ у Интерпарламентарној унији (ИПУ) из Представничког дома именовани су посланици Маринко Чавара, Денис Звиздић, Ермина Салкичевић – Диздаревић, Младен Босић, Сафет Кешо и Мирослав Вујичић.

За чланове Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) из Представничког дома именовани су Даријана Филиповић, Саша Магазиновић, Сабина Ћудић и Бранислав Бореновић. За замјенике чланова Делегације ПСБиХ у ПССЕ из Представничког дома именовани су Младен Босић, Миа Карамехмедовић – Абазовић, Мирослав Вујичић и Шемсудин Дедић.

За члана Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Организације за безбједност и сарадњу у Европи (ПСОЕБС) из Представничког дома именован је посланик Албин Муслић.

За члана Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Сјеверноатлантског савеза (ПСНАТО) из Представничког дома именован је посланик Обрен Петровић.

За чланове Делегације ПСБиХ у Централноевропској иницијативи (ЦЕИ) именовани су посланици Предраг Кожул, Аида Баручија и Мира Пекић.

За чланове Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Медитерана (ПАМ) из Представничког дома именовани су посланици Рејхана Дервишевић и Влатко Главаш.

За чланове Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Уније за Медитеран (ПСУзМ) именовани су посланици Рејхана Дервишевић и Амор Машовић.

За чланове Делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у Југоисточној Европи (ПССЕЕЦП) из Представничког дома именовани су посланици Нермин Мандра, Младен Босић и Златан Бегић. За замјеника чланова ове Делегације из Представничког дома именован је посланик Ненад Грковић.

Усвојена је и Одлука о именовању чланова Комисије за одлучивање о сукобу интереса, чији је предлагач Заједнички колегијум оба дома ПСБиХ. Из Представничког дома у ову Комисију именовани су посланици Славко Матић, Денис Звиздић и Мира Пекић.

Усвојена је и Одлука о именовању чланова Комисије за избор и праћење рада Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, чији је предлагач Заједнички колегијум оба дома ПСБиХ. У ову Комисију из Представничког дома именовани су посланици Ермина Салкичевић – Диздаревић, Предраг Кожул и Милан Петковић.

Представнички дом усвојио је и Закључак о оснивању Привремене заједничке комисије оба дома ПСБиХ за провођење процедуре именовања чланова Независног комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштивање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере које је изрекао у кривичном поступку Суд Босне и Херцеговине, страни судови за дјела предвиђена Кривичним законом Босне и Херцеговине или међународним уговором чија је потписница Босна и Херцеговина или други суд у складу са законом Босне и Херцеговине, чији је предлагач Заједнички колегијум оба дома ПСБиХ.

У ову Привремену заједничку комисију оба дома ПСБиХ из Представничког дома именовани су посланици Аида Баручија, Милорад Којић и Даријана Филиповић.

Усвојен је и Закључак о оснивању Привремене заједничке комисије оба дома ПСБиХ ради провођења процедуре за именовање два замјеника генералног ревизора Канцеларије за ревизију институција БиХ, чији је предлагач Заједнички колегијум оба дома ПСБиХ.

У ову Привремену заједничку комисију оба дома ПСБиХ из Представничког дома именовани су посланици Нермин Мандра, Даријана Филиповић и Мирослав Вујичић.

Дом је усвојио и Одлуку о измјени Одлуке о именовању чланова сталних комисија Представничког дома ПСБиХ. Усвајањем ове Одлуке у Комисију за спољне послове Представничког дома именован је посланик Нихад Омеровић умјесто посланика Дениса Звиздића, а у Комисију за финансије и буџет Представничког дома ПСБиХ умјесто посланика Нихада Омеровића именована је посланица Миа Карамехић – Абазовић. 

(Клиx) Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар