Представнички дом Парламента БиХ: Избор радних тијела

У Сарајеву је, са око пола сата закашњења, почела сједница Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине. Посланици би на овој, трећој се хитној сједници, требали формирати радна тијела Парламента.

Босна и Херцеговина 09.03.2023 | 12:45
Представнички дом Парламента БиХ: Избор радних тијела

На дневном реду је избор чланова заједничких комисија за одбрану и безбједност, за надзор над радом Обавјештајно- безбједносне агенције БиХ, за економске реформе и развој, за европске интеграције, за административне послове и за људска права.

Посланици би требали да именују и чланове више делегација Представничког дома, нпр. за Парлементарне скупштине Савјета Европе и Сјеверноатлантског савеза.

На дневном реду је и избор чланова Комисије за одлучивање о сукобу интереса и Комисије за избор и праћење рада Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције.

Пред посланицима је и приједлог закључка о оснивању привремене Заједничке комисије оба дома, за спровођење процедуре именовања чланова Независне комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштовање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере које је изрекао у кривичном поступку Суд БиХ, страни судови за дјела предвиђена Кривичним законом БиХ или међународним уговором чија је потписница БиХ или други суд у складу са законом БиХ.

На дневном реду је и приједлог закључка о оснивању привремене Заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ, ради спровођења процедуре именовања два замјеника генералног ревизора Канцеларије за ревизију институција БиХ.

На сједници би требало да буде именован и секретар Заједничке службе Секретаријата Парламентарне скупштине БиХ.

На сједници је присутно 38 од 42 посланика.

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Весна

09.03.2023 11:50

Ови се годинама баве сами са собом!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

09.03.2023 12:50

Игра без граница и траје у недоглед