Ударају тамо гдје највише боли. а то су дјеца

 - Градоначелник општине Лепосавић у оставци Зоран Тодић казао је да није лако бити Србин на Косову и Метохији, истичући да напади на децу највише боле, а да приштинске власти баш ту "ударају". 

Србија 09.03.2023 | 10:32
Ударају тамо гдје највише боли. а то су дјеца

"Већ више од 24 године Срби на КиМ се сваког дана суочавају са тешкоћама. Није лако живети и бити Србин на КиМ. Више бројимо дане кад  нема инцидената, него када их има", рекао је Тодић гостујући на ТВ Пинк. 

Подсетио је на последњи инцидент у селу Јошаница када су претучена два српска младића. 

"Пресретнути су од косовске специјалне јединице, избачени из аута, а да нису ни легитимисани, ни привођени. Специјалци су их претукли и после пребијања их пустили", казао је Тодић. 

Додао је да је ситуација на КиМ непета, тешка и мучна и да свако ко има децу зна шта највише боли. 

"Највише боли када ударе на децу. Питање докле ће српски народ моћи ово да трпи још. Разговарао сам са родитељима претучених младића и видео сам очај и бес. Нема осуде, нема реакције, напади су свакодневни, а ово је само један у низу инцидената", казао је Тодић. 

Подсетио је на пребијање младића у Косовском поморављу и пуцање у леђа на бистричком мосту само зато што људи нису стали.

Тодић је казао да већ годину и по дана постоји милитаризација на северу Косова, и да су израђене базе специјалних јединица полиције и успостављен пункт на Бистричкој реци.

"Имамо свакодневно шиканирање. Специјалне јединице овде врше рутинске контроле, патролирају по селима са дугим цевима. Разумем да имају намеру да се изборе против криминалаца и кријумчарења. Сви ми смо у служби да сузбијемо криминал. Али то не можете користећи свакодневно борбена возила на којима се налазе тешки митраљези на терену. На тај начин само шиканирате и вршите репресију", казао је он.

Оценио је да је крајње време да се стане на пут оваквом понашању Приштине и косовске полиције.

"Бојим се да не дођемо у ситуацију да неко не узме правду у своје руке и проба да заштити породицу сам на неки начин који може да нас одведе у неком смеру који није потребан ником", истакао је Тодић. 

Нагласио је да Приштина, како је казао, "отима српску имовину за изградњу војно-полицијских база".

Он је навео да је север посебно "проблематичан за Приштину", јер ту постоји јединство српског народа. 

"Изградња база за специјалну јединицу нема никакве везе са спречавањем криумчарења робе, већ само са застрашивањем српског народа, а усмерено је против територије где постоји српско јединство", истакао је Тодић.

(Тањуг) Фото: Косовоонлине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Г23

09.03.2023 10:14

Комплетна Еуропа је под америцком цизмом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

09.03.2023 10:22

Ја сам помало уморан да ратујем са цијелим свијетом.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цијели свијет

09.03.2023 21:05

Није цак ни 12% него неких 6% униститеља медјународног поретка и безбједности,лазни србину!

Name

Етноцид

09.03.2023 17:04

Са планом и подрском Запада.....

ОДГОВОРИТЕ