Жалба успорила милионску набавку "Електропривреде"

„Електропривреда Републике Српске“ измијенила је тражене услове и продужила рок за достављање понуда на тендер тежак 8,7 милиона КМ за рекламирања овог предузећа на различитим манифестацијама и догађајима.

Република Српска 08.03.2023 | 16:56
Жалба успорила милионску набавку "Електропривреде"

Тендерска документација је измијењена након жалбе коју је поднијела једна фирма, а коју је ЕРС прихватила.

Ријеч је о тендеру за рекламирање предузећа на спортским, културним, хуманитарним и другим манифестацијама и догађајима, тешком 7,5 милиона КМ без ПДВ-а, који је ЕРС расписала 19. јануара, а на који је 15-ак дана касније уложена жалба.

Понуђач се жалио на један од услова који се односе на оцјену техничке и професионалне способности, а који је ЕРС прихватила и продужила рок за достављање понуда.

Тако ће заинтересовани понуђачи сада имати рок до 13. марта да поднесу пријаве.

У Електропривреди РС нису жељели да кажу која се фирма жалила.

Генерални директор Лука Петровић је за ЦАПИТАЛ рекао да не зна детаље набавке и упутио нас на директора Дирекције за јавне набавке Владана Шегрта који је рекао да пошаљемо питања.

„Немам све детаље, али свакако да очекује да ћемо добити квалификованог понуђача који ће нам помоћи приликом рекламирања“, рекао је Петровић.

Подсјећамо, „Електропривреда РС“ да издвоји чак 8,7 милиона КМ за једногодишњи уговор за рекламирање на спортским, културним, хуманитарним и другим манифестацијама и догађајима.

На овај начин ЕРС жели да побољшала видљивост свог бренда и унаприједи квалитет свог пословања.

Задатак изабраног понуђача, између осталог, ће бити развој wеб платформе која ће омогућити заинтересованим правним лицима да се пријаве за пружање услуга рекламирања.

У тендеру је наведено и да у стратегији за тржишну комуникацију треба узети у обзир и потребу да се идентификује и укључи ангажман познатих личности, који су позитивно перципирани у јавности и чије ће укључивање у промотивну кампању имати позитиван ефекат на бренд МХ ЕРС.

Циљ је, како се истиче, постићи досег објава од минимално 500.000 особа уз минимално 5.000.000 приказа особама из РС.

(Цапитал) Фото:БН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Р Милан

08.03.2023 16:44

Драги Боже!!??? Дали је ово могуће....фабрика струје се рекламира....!!?? Као да има нека друга....а оно једна једина Електропривреда РС.....,, стварно, ово је све ближе крају....па шта ће им вриједити новци кад НЕРЕД и сукоби крену.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

08.03.2023 17:11

Ко уопште контролише шта је све урађено за те паре? Ајде, знамо да бар 70% тих пара иде у приватне џепове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадна мајко

08.03.2023 17:24

Па шта ће њима реклама, ко да нико никад за њих није чуо! То је само млаћење празне сламе и извлачење пара, тј пљачка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

08.03.2023 17:31

А немају новца за набавку опреме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овца

08.03.2023 18:21

Већих лопова није било у Матичном предузећу од оснивања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

08.03.2023 19:00

НА ОГЛАСЕ ОБАВЕЗНО СТАВИТИ СЛИКЕ ЛУКЕ ПЕТРОВИЦА,ДА СЕ ВИДИ КОЈЕ ТО ДИРЕКТОР КОЈИ ЈЕ ОБОГАТИО КАО ДИРЕКТОР ЕКЕКТРОПРИВРЕДЕ ,БОЉЕ НЕГИ ДА ЈЕ РАДИО КОД БИЛА ГЕЈСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ,СТАТИСТИКА

09.03.2023 08:27

Што се тиче Електропривреде,сваки директор је опљачкао фирму у милионским износима,јер,то су Додикови полтрони,углавном подобни,али,не и способни.Све то се ради свјесно,како би се Е.Привреда уништила,па да је Династија Додиг купи за 1 км!!!Живи били,па видјели.

Name

Мостарац

08.03.2023 19:32

Видљивост бренда , ста це им имају монопол, конкуренција нема , па нема конкуренције, перачина мртва, није ни чуо што хоће новинаре да ушуткају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

08.03.2023 20:55

То је добар начин извлачења пара,једини снабдијевачи у РС ел.енергијом и толико пара дају на рекламирање,значи морају се намирити секташи а потрошачи нека плаћају.

ОДГОВОРИТЕ