Кинески министар иностраних послова са новинарима о дипломатији

Кинески министар иностраних послова Ћин Ганг одржао је данас конференцију за новинаре поводом Првог заседања 14. Свекинеског народног конгреса.

Свијет 07.03.2023 | 09:41
Кинески министар иностраних послова са новинарима о дипломатији

Ћин на конференцији је одговорио на питања новинара из Кине и иностранства о кинеској спољној политици и међународним односима.

Модернизација Кине са популацијом већом од 1,4 милијарде људи је подвиг без премијера у људској историји и значајна је за цео свет. Кинеска модернизација одговара стварности Кине, и служи као важан извор инспирације за друге земље, стављајући људе на прво место и постајући основа заједничког просперитета за све, рекао је Ћин на конференцији.

Кина ће се и даље супротстављати свим формама хегемонизма, менталитета хладног рата, конфронтације и заштитиће интересе кинеског националног суверенитета, безбедности и развоја, рекао је Ћин.

Када је реч о развоју, Ћин је нагласио да ће Кина даље промовисати отворен и квалитетан развој на високом нивоу, супротставити се једностраним санкцијама, бранити отворену и инклузивну глобалну економију и пружити нове могућности свету кроз нови развој Кине.

Кина ће и даље промовисати мултилатерализам и изградњу заједнице са заједничком будућности човечанства, додао је.

(КМГ) Фото: КМГ 

Коментари / 0

Оставите коментар