Представнички дом хитно о кадровским питањима

 - Хитна сједница Представничког дома Параламентарне скупштине БиХ, на чијем дневном реду су кадровска питања, биће одржана у четвртак, 9. марта.

Босна и Херцеговина 06.03.2023 | 09:12
Представнички дом хитно о кадровским питањима

На дневном реду је избор чланова заједничких комисија за одбрану и безбједност, за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ /ОБА/, за економске реформе и развој, за европске интеграције, за административне послове и за људска права.

Према предложеном дневном реду, посланици би требало да именују и чланове делегација Парламентарне скупштине БиХ из Представничког дома, као и чланове Комисије за одлучивање о сукобу интереса и Комисије за избор и праћење рада Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, саопштено је из парламента БиХ.

За чланове Комисије за одлучивање о сукобу интереса предложени су посланици Славко Матић, Денис Звиздић и Мира Пекић, док су у за чланове Комисије за избор и праћење рада Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције предложени Милан Петковић, Ермина Салкичевић-Диздаревић и Предраг Кожул.

На сједници би требало да буде именован и секретар Заједничке службе Секретаријата Парламентарне скупштине БиХ.

Пред послницима ће се наћи и приједлог закључка о оснивању привремене заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ за спровођење процедуре именовања чланова Независне комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштовање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере које је изрекао у кривичном поступку Суд БиХ, страни судови за дјела предвиђена Кривичним законом БиХ или међународним уговором чија је потписница БиХ или други суд у складу са законом БиХ.

На предложеном дневном реду је и приједлог закључка о оснивању привремене заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ ради спровођења процедуре за именовање два замјеника генералног ревизора Канцеларије за ревизију институција БиХ.

Почетак сједнице заказан је за 12.00 часова.

(Срна (Фото: 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србо

06.03.2023 08:37

Сваке изборе исто, дај да се лапе позиције и ту се лако договоримо а онда ће мо затезати и уживати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

06.03.2023 10:56

Најлакше се бавити глупостима а главни проблеми узимају данак.И тако продје мандат.А корисно је узети паусал или некакву накнаду.