Америка на удару снажне олује, 9 особа страдало

Услед олујног невремена праћеног торнадом и обилном кишом најмање девет људи је погинуло на југу Сједињених Америчких Држава, док је без електричне енергије остало више од милион људи, наводе надлежне службе.

Свијет 04.03.2023 | 11:08
Америка на удару снажне олује, 9 особа страдало

Национална метеоролошка служба саопштила је да је снажан олујни талас прешао преко југа Сједињених Америчких Држава и у петак касно током ноћи наставио своје кретање према североистоку земље где се данас очекују снежне падавине на широком подручју од југоисточног Мичигена до државе Њујорк, преноси Ројтерс.

Централни делови државе Њујорк и југ Нове Енглеске данас би до поподнева могли да имају више од 30 центиметара снега.

Такође, у Торонту и другим деловима Канаде, као и у Мичигену забележена је несвакидашња појава комбинације муња и снега, а запрепашћени становници забележили су призоре камерама и објавили на мрежама.

Гувернер Кентакија Енди Бешир је на друштвеним мрежама је потврдио ударе најмање два торнада у западном делу државе приликом чега је погинуло најмање троје људи, а четврта жртва је жена која је страдала када се дрво срушило на аутомобил у којем се налазила, пише Ројтерс.

(Курир) ФОТО: МАРИО ТАМА / Геттy имагес / Профимедиа

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

И ста сад?

04.03.2023 10:50

Нисам сигуран да би требао да знам ста се десава тамо негде. Ни они од тамо негде се не интересују за десавања код и око мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

04.03.2023 15:48

Само да кажем да има БОГА

ОДГОВОРИТЕ