ФК Црвена земља дочекује 50. рођендан у Моззарт опреми

Клубу из околине Српца стигли нови дресови 

Република Српска 02.03.2023 | 16:33
ФК Црвена земља дочекује 50. рођендан у Моззарт опреми

Фудбалски клуб Црвена земља из Нове Веси код Српца идуће године ће прославити пола вијека постојања. Од оснивања до данас, више пута су мијењали назив клуба и такмичарске лиге, али љубав према фудбалу увијек је била константна, па су је преносили на млађе нараштаје. Како би наставили да напредују, из Моззарта су им послали нове дресове које су обукли фудбалери из више генерација овог клуба. 

Сви смо позитивно изненађени и веома задовољни. Дресови су намијењени сениорима, али су их само за ову прилику обукли припадници двије генерације. Наиме, на фотографијама су наши играчи и њихова дјеца, а чак су и њихови дједови играли за наш клуб. Зато желимо у новој Моззарт опреми да прославимо 50. рођендан и наставимо да гајимо дугу традицију. Хвала на подршци- каже Владо Пеулић, потпредсједник ФК Црвена земља, Нова Вес, Србац. 

Клуб је основан 1974. године под именом „Јединство“, а пет година касније мијењају назив у „Братство“. Почетком 1990. екипа узима име Црвена земља, а након мање кризе током 2011/12. због финансијских проблема, настављају рад и борбу за бодове. Након обнове, клуб се такмичио у Међуопштинској лиги РС - Градишка – Исток.

Данас броје 43 играча у сениорској селекцији, а такмиче се Петој општинској лиги Лакташи, Србац, Прњавор, гдје су тренутно на посљедњем, 10.мјесту на табели. 

Тим више, додатни подстицај за напредак им је био пријеко потребан. У наредном периоду ће се борити да се клуб не угаси, јер, кажу, имају сву потребну инфраструктуру за такмичење у вишим лигама, али до сада нису имали довољно подршке. Жеља им је да напредују на табели и очувају клуб због млађих нараштаја.

А омладинци имају на кога да се угледају јер је клуб раније добро котирао. Највећи успјех остварили су уласком у Прву лигу Републике Српске у сезони 2011/2012, а играли су и полуфинале Купа Републике Српске против Дрине.

Њихов тренер Никола Никић бивши је играч клуба, Александар Глисић је из редова ФК Црвена земља отишао да игра за свјетске клубове, а у овој екипи био је и бивши играч Борца Александар Радуловић. 

Управо они својим примјером доказују да овај клуб може поново стазама старе славе, а подршку на том путу пружили су им из компаније Моззарт.

(ПР) Фото: ПР