Данас у нижим предјелима киша и сусњежица

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће у нижим предјелима падати киша и сусњежица, а у вишим снијег уз мањи пораст сњежног покривача.

Република Српска 01.03.2023 | 08:19
Данас у нижим предјелима киша и сусњежица

Ујутру и прије подне биће облачно, на југу ће почети киша, на крајњем западу снијег, а у осталим предјелима биће суво.

Средином дана и током поподнева падавине ће јачати и шириће се од југа и запада ка сјеверу и истоку.

Максимална температура ваздуха износиће од три степена Целзијусова на западу до осам степени на истоку, на југу до 14, у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјевероисточни и источни, у Херцеговини током дана умјерен до јак јужних смјерова.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је облачно, локално пада слаб снијег на подручју Крајине и централних крајева, а у Херцеговини киша, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница минус три, Дринић и Калиновик минус два, Ливно минус један, Гацко, Градишка, Сарајево, Дрвар и Бихаћ нула, Бањалука, Бијељина, Добој, Зворник, Вишеград, Тузла и Зеница један, Билећа пет, Мостар седам и Неум осам степени Целзијусових.

Висина сњежног покривача: Мраковица 48 центиметара, Дринић и Хан Пијесак 38, Чемерно и Калиновик 30, Соколац 24, Кнежево 21, Сребреница 19, Мркоњић Град 18, Шипово, Рудо, Рибник и Вишеград 10, Нови Град седам, Гацко шест, Бањалука пет, Бијељина и Добој четири, Фоча два и Приједор један центиметар. 

(Срна)   Фото:БН

Коментари / 0

Оставите коментар