Приједор: Усмртио пјешака, па сакрили возило?

Гојко В. из Приједора оптужен је да је скривио саобраћајну несрећу у којој је настрадао пјешак Љ.Ј., а његов суграђанин Ђорђе Р. оптужен је да му је након тога помогао тако што је у својој гаражи сакрио аутомобил којим је ударен пјешак.

Република Српска 28.02.2023 | 12:39
Приједор: Усмртио пјешака, па сакрили возило?

Против њих је оптужницу подигло Окружно јавно тужилаштво Приједор, а која је потврђена од стране надлежног суда.

Гојка В. терете да је 13. маја 2018. године, око 00.30 часова, у Омарској, засеок Данићи, управљајући  фиатом проузроковао саобраћајну несрећу.

Наводи се да се оптужени кретао брзином већом од дозвољене и није обратио пажњу на пјешака који се налазио на коловозу.

"Возач је предњим десним дијелом аутомобила ударио у лијеву ногу пјешака Љ.Ј. који се кретао регионалним путем у истом смјеру испред аутомобила, леђима окренут ауту", наводи се, између осталог, у оптужници.

Пјешак је "набачен на аутомобил" те је након удара у вјетробранско стакло одбачен 30 метара напријед и пао у канал са десне стране.Том приликом задобио је тешке вишетруке повреде и ломове које су довеле до насилне смрти.

Осумњичени Гојко В. се, према наводима оптужнице, није зауставио нити указао помоћ унесрећеном већ је  побјегао са мјеста несреће, те да о томе није обавијестио ни Дом здравља.

"Дакле, оптужени се као учесник саобраћаја на путевима, није се придржавао саобраћајних прописа и тиме угрозио јавни саобраћаја да је довео у опасност живот људи, усљед чега је код једног лица наступила смрт и оставио је без помоћи лице које је повријеђено превозним средством чиме је осумњичени починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја  у стицају са кривичним дјелом неуказивање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи", стоји у оптужници.

Ђорђа Р. оптужница терети да је те ноћи послије 00.30 часова, помогао Гојку В. након што је ударио пјешака,  тако што је у Омарској аутомобил закључао у гаражи куће у којој живи. Наводи се да су на фиату били видљиви трагови саобраћајке коју је проузроковао Гојко В.

"На тај начин помогао је осумњиченом да не буде откривен као извршилац кривичног дјела. Дакле, пружио помоћ учиниоцу кривичног дјела тако што је прикрио оруђе којим је извршено кривично дјело чиме је починио кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела", наводи се у оптужници.

(Глас Српске)  Фото:МУП РС/Илустрација

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Татар

28.02.2023 12:14

Никакве разлике измедју њих двојице нема,мада то закон не гледа тако.Криви обојица 100% судите им.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аска

28.02.2023 20:53

Оптузница треба да гласи убиство, а не некаква срања из прописа о саобрацају... има ли ико нормалан у овим тузиластвима и судовима? Све до једне купљене дипломе

Name

Лактаси

28.02.2023 12:41

Како људи могу ниско пасти ово су животиње за кавеза?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.02.2023 14:56

Нису они зивотиње ,зивотиње је насе судство и правосудје којеце за овако вадалско дјело овом сто је усмртио пјесака дати годину двије затвора а овом сауцеснику мозда увјетну казну ,али у каквој дрзави и каквом правном систему зивимо није никакво цудо.

Name

ХМ

28.02.2023 16:00

На залос, висе је лоси људи!!!

Name

Прњавор

28.02.2023 15:29

Обадвоицу на макдималну казну осудити то је исто као да га је убио са предумишљајем. Монструма два . Срам да их буде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није једини

28.02.2023 19:20

Сад ће Судије да га ШТИТЕ, овисно колико пара,буде у стању да плати.Живот је НУЛА ! ХАџијин закон једино рјешење и утеха,за Породицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

28.02.2023 21:23

Је л пронађен? Мислим скривени ауто. Возач знам да није

ОДГОВОРИТЕ