Посетио Дизниленд 2.995 дана заредом и поставио нови Гинисов рекорд!

Љубитељ Дизниленда Џеф Рајц, званично је резервисао своје место у Гинисовој књизи рекорда јер он је посетио Дизниленд 2.995 дана заредом.! Џефу, 50-годишњаку требало је осам година и више од три месеца, да постигне Гинисов рекорд по броју узастопних посета тематском парку Дизниленд у Калифорнији, објавили су у уторак званичници Гинисове књиге рекорда.

Занимљивости 27.02.2023 | 16:32
Посетио Дизниленд 2.995 дана заредом и поставио нови Гинисов рекорд!

Јефф Реитз, ветеран Ратног ваздухопловства, лутао је и излазио са најсрец́нијег места на свету од 2012. до када је пандемија затворила тематске паркове 2020. у радосном изазову самом себи.

“Почело је као шала између пријатеља када је Дизниленд објавио да даје “Екстра Дизни дан“ када су најавили 24-часовни догађај преступног дана 2012. године“, рекао је Рајц за Гинисову књигу рекорда.

 

Ветеран је објавио своје свакодневне авантуре на друштвеним мрежама и почео је озбиљније да схвата своје свакодневно Дизнијево путовање након што је привукао пажњу медија током своје 60. посете.

Сец́ао се да је посетио парк са пријатељима, па чак и сам, осигуравајуц́и да сваки пут слика нешто ново за своје пратиоце на Инстаграму.

“Обично бих прошетао парком. Уживам у фотографији, тако да сам увек тражио слике које бих могао да снимим које бих могао да поставим да их поделим.“, рекао је Рајц за новине.

Иако је сваки дан у парку изгледао другачије за Рајца, он је увек покушавао да лута другим подручјем.

“Неких дана бих ишао на много атракција, а други пут бих могао да фокусирам своју пажњу на један део парка.“

Једна од Рајцових омиљених вожњи у парку је Мр. Тоад’с Wилд Риде

<ифраме ид="инстаграм-ембед-0" цласс="инстаграм-медиа инстаграм-медиа-рендеред" срц="хттпс://www.инстаграм.цом/п/Б9КзWХвФНИа/ембед/?цр=1&в=14&wп=675&рд=хттпс%3А%2Ф%2Фзанимљивостидана.цом&рп=%2Фзанимљивости%2Фпоставио-рекорд-посетио-дизниленд-2-995-дана-заредом.хтмл#%7Б%22ци%22%3А0%2Ц%22ос%22%3А1183.4000000059605%2Ц%22лс%22%3А892.5%2Ц%22ле%22%3А892.5%7Д" хеигхт="611" фрамебордер="0" сцроллинг="но" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-инстгрм-паyлоад-ид="инстаграм-медиа-паyлоад-0" дата-оригwидтх="" дата-оригхеигхт="0" дата-мце-фрагмент="1">

 

Пандемија је прекинула низ Рајцовог Дизниленда када је затворен у априлу 2020. године, а нови прописи тематског парка за носиоце годишњих пропусница не одговарају Дизнијевим супер фановима.

Пре пандемије, власници пропусница имаки су обичај посец́ивати Дизниленд онако на свој неки хир. Али сада, посетиоцима Дизнија је потребна резервација пре него што крену у тематски парк, чак и за најскупљу карту која кошта 1.599 долара и омогуц́ава само власницима пропусница да направе до шест резервација истовремено.

“Идеја да морате да резервишете, управо ту је била велика штета“, рекао је Рајц за Тхе Нев Иорк Пост.

‘Отишао бих тамо после посла и знаш, можда да поједем нешто, знаш, уживам у вожњи или представама… Било је лепо што сам могао да уђем по вољи.’

Реитз процењује да је вероватно потрошио 100.000 долара у тематском парку током својих осам година посета.

Дизнијеви званичници одали су почаст Рајцовој сталној посвец́ености тематском парку и уручили му Почасно грађанство и поклон корпу током његове 366 посете. После друге пуне године посета, понуђена му је вечера.

“На крају, поклонили су ми ранац када сам стигао на Дан 2000, 2017. године“, рекао је Рајц за Гинисову књигу рекорда.

Сада када Рајц не постиже свој дневни Дизнијев циљ, сада може да путује даље од кратке удаљености од тематског парка, рекла је за Пост његова девојка и Дизнијев партнер Карен Бел (46) <а хреф="хттпс://www.даилyмаил.цо.ук/неwс/артицле-11794255/Диснеy-суперфан-wент-Цалифорниа-тхеме-парк-2-995-даyс-роw.хтмл">преноси даилyмаил

„Имамо времена да идемо на та путовања преко ноц́и, викенд путовања, одлазак на концерте и шта год, било где“, рекала је Бел за новине. „Не мора да буде на дан вожње од Дизнија, тако да је „нормалан живот“ нешто што можемо да урадимо.“

Ветеран такође проводи време радец́и у медицинском центру Тибор Рубин ВА у Лонг Бичу.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар