Данас облачно вријеме са падавинама

 У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме са снијегом, на југу са пљусковима и грмљавином, а у већини подручја очекују се обилније падавине.

Босна и Херцеговина 26.02.2023 | 08:32
Данас облачно вријеме са падавинама

До вечери очекује се да ће висина снежног покривача бити од пет центиметара на истоку до 25 центиметара на западу, у вишим предјелима од 25 центиметра на истоку до више од 50 центиметара на западу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверни и сјевероисточни, а у Херцеговини умјерен до појачан јужни и југоисоточни, који ће према крају дана скренути на сјеверни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од минус два до три, на југу до 16 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена јутрос: Хан Пијесак минус четири, Кнежево, Мраковица минус два, Бијељина, Мркоњић Град, Рибник, Соколац, Србац, Шипово, Градачац, Тузла нула, Бањалука, Добој, Зворник, Нови Град, Приједор, Сребреница, Бјелашница, Иван Седло, Сански Мост један, Сарајево три, Чемерно четири, Гацко, Калиновик шест, Вишеград седам, Билећа 10, Требиње, Мостар, Широки Бријег 12, Рудо 13, Неум 15 степени Целзијусових.

Највише падавина у протекла 24 часа забиљежено је у Приједору, 60 литара по метру квадратном, затим у Зворнику 40, Бањалуци 39, Добоју 37, Чемерну 35, Калиновику 33, Рибнику 28, Гацку 26, Мраковици, Требињу 23 литара по метру квадратном.

Висина сњежног покривача на Мраковици јутрос је 22 центиметра, у Српцу 12, Новом Граду 11, Хан Пијеску, Мркоњић Граду девет, Бањалуци седам, Бијељини пет центиметара. 

(Срна) Фото: Продимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар