Градоначелник ухапшен због рушења зграда

Турска полиција ухапсила је градоначелника насеља Нурдаги, у оквиру истраге о срушеним зградама у подручју погођеном земљотресом.

Свијет 25.02.2023 | 21:33
Градоначелник ухапшен због рушења зграда

Окес Кавак је градоначелник насеља Нурдаги у Газиантепу, једне од најтеже погођених регија у разорним земљотресима 6. фебруара.

Кавак је био и извођач радова, чије су двије зграде срушене у земљотресима. Градоначелник се појавио на суду и одређен му је притвор.

Два разорна земљотреса јачине 7,7 и 7,6 степени по Рихтеру 6. фебруара су погодила јужне дијелове Турске с епицентром у Кахраманмарашу, у којима је погинуло најмање 44.218 људи.

Турска полиција ухапсила је десетине извођача радова након што су се хиљаде зграда срушиле у потресима.

(Аваз)  Фото:АП

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ана Марија

25.02.2023 23:57

Касно Марко стизе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

26.02.2023 01:49

Ми требамо молити бога да нас заобидје а хрпе биле би и веце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИЗНИСМЕН

26.02.2023 07:42

Присуствовао сам скупу на коме су се извођачи радова на једном станбеном објекту фалили колико је ко од њих уштадио на уградњи материјала / цемент, умјесто ребрастог обично жељезо, итд. Итд./ Не дај Боже да нас погоди тако нешто, о посљедицама не смијем ни да размишљам. Гдје је ту био надзорни орган? Знам, на крају дође да потпише књигу, важно је да средства лијежу на рачун. На крају, гдје је ту држава???

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

26.02.2023 08:21

ДА ЗА ЊИХ ВАЖИ. КАСНО МАРКО НА......СТИЖЕ. А НАС САМО БОГ ОД ТАКВОГ ЗЕМЉОТРЕСА МОЖЕ СПАСИТИ. И У СОЦИЈАЛИЗМУ СУ СВИ ПОНЕШТО НОСИЛИ, КРАЛИ НА ШТЕТУ КВАЛИТЕТА. А САД ИЗА РАТА ПРИВАТНА, БРЗА, ГРАДЊА, СВИЈЕСНИ ТРАЉАВО РАДИЛИ. ДРЖАВНИ ОРГАНИ НЕЗНАЛИЦЕ, ТРАЉАВО, РЕКЕТИ, МИТО, КОРУПЦИЈА И ОНДА ЛОША ГРАДЊА. БОЖЕ. СПАСИ НАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи моји

26.02.2023 11:46

Па ми смо имали седамдесетих земљотрес у Крајини тј БЛ. На жалост надати се јер био је у Скопљу , БЛ , сада у Петрињи тј Глини почесто .Мени то дјелује некако линијски па не дај Боже ако те има. У Приједору је склизнуо кров са школе и на мање од сто метара од ње и са новоизграђених хотела ,!!!!!! А тек предузећа , сва типа Радишић а колико кум зна види се по томе да послије толико год БизМиса не умије саставити просту реченицу а могао му је кум просудити једног од силних саветника да му напише па нек чита са идиота . Него проучити прве назнаке земљотреса па брже , боље ван нарочито нових зграда.

ОДГОВОРИТЕ