САД:Готово милион људи без струје због зимске олује

- Готово милион људи широм САД су без струје због снажне зимске олује, у којој је погинуо један ватрогасац у Мичигену, а свеукупно је 13 милиона људи на удару невремена.

Свијет 24.02.2023 | 08:43
САД:Готово милион људи без струје због зимске олује

Поручник Итан Квилен, 28-годишњи ватрогасац из добровољног ватрогасног одељења погинуо је након што су га удариле жице електровода под напоном док је одговарао на позив у среду увече, рекли су званичници полиције савезне државе Мичиген на брифингу за новинаре.

Готово милион људи широм САД било је без струје у четвртак поподне због снажне зимске мец́аве, а највише је погођена америчка држава Мичиген где је више од 820.000 домова и предузећа било без електричне енергије, објавио је данас Гардијан.

ДТЕ, један од највец́их добављача електричне енергије у Мичигену, пријавио је велику штету на електроенергетској инфраструктури због велике количине леда, као и да је оборено више од 2.000 далековода. 

На западу, олуја је такође донела снег широм Калифорније и изазвала прва упозорења на мећаву за неколико деценија и то за планинска подручја округа Лос Анђелес, Вентура и Санта Барбара која ће трајати до суботе поподне.

Метеоролози су упозорили да ће олуја наставити да доноси  снег у западним деловима САД, као и на северним равницама и Великим језерима.

Истовремено, делови југа САД ц́е имати рекордно топло време за ово доба године, са температурама изнад 26 степени Целзијусових.

(Тањуг) Фото: АП 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Србо

24.02.2023 08:03

Брзо то они среде, наштампају пара и ствар ријешена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сејттан

24.02.2023 09:25

Турски ХАРП.. Освета. Теорија завјере. Народ треба да зна да се у свемиру несто десава. Усао је уљез у насу галаксију и ремети нас спокој.. Али насе је да писемо теоријама завјере да би се народ навео на размисљање да му мозак не зардја. Неке теорије су тацне иако су разлози нејасни.. Као корона вирус. .То јесте неко пустио из лабораторије. Да ли да заради новац и да искористи као параван за многа намјерна убиства старих лица, пензионера који су тезак терет а неце да умру ни у 100 тој години.. Па убијања и теско болесних младјих који су на терету здравства а знамо да је и здравство власниство приватника, неке странке. Видимо у Украјини да истребљују затворенике, робијасе, дрогерасе итд. И Запад такве мобилисе на прву линију. Као да су Американци и Руси испланирали,, цистиону'' од Украјине. Пургаторy.. Углавном смањује се број становниства. Од теских услова и пријетњи гладју моземо закљуцути да је циљ да цовјек има страх да радја пуно дјеце. И да нема услова за висе дјеце.. Циљ је ограницити стварање веце породице, па и униставање здравог сјемена и здравог духа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се…?

24.02.2023 09:41

Питам се колика је њима мрезарина? Да ли и они испастају зато сто се Бајден вози хеликоптером? Да ли они пронадју 170кг кокаина па као врате? Да ли краду иконе?

ОДГОВОРИТЕ