Након Пуле и Осијек забранио концерт народњака

Након што је пулски градоначелник Филип Зоричић забранио концерт извођачима народне музике из Србије у пулској дворани, организатори су најавили да ће се концерт одржати у Осијеку.Сада се огласио и градоначелник Осијека Иван Радић који је поручио да ни тамо нису добро дошли.

Забава 23.02.2023 | 18:10
Након Пуле и Осијек забранио концерт народњака

"Осијек је средњоеуропски град који има наглашену еуропску димензију, град који се интензивно развија у праву славонску метрополу, град који има највећу културну манифестацију Источне Хрватске у виду Осјечког љета културе која доказује како култура и умјетност савршено пристају граду на Драви. Осијек је такођер град концерата, забаве и дружења. Иако нисам мислио како ће се у приоритетима које дневно обављам наћи и питање тко ће најмити дворану за концерте, неке границе треба поставити", навео је Радић у саопштењу, а преносе Независне. Додао је да "одлука о неодобравању организирања концерта тзв. турбо фолка у градској дворани повлачи различите расправе о томе гдје и како повући границу".

"То не значи да ту одлуку - не треба донијети. Из медија сазнајем како је наш град представљен као замјенска, али сигурна опција за организацију турбо фолк концерта (иако, за ову тему мање важно, уговор с двораном није потписан). С обзиром на то идентитет града који развијамо и којем стремимо, оваква „промоција“ засигурно није прави и жељени пут који подржавам. Не желим утјецати на то што ће тко приватно слушати, али сматрам како треба бити селективан у одабиру садржаја који се нуди у јавном и градском простору. Тај садржај треба бити усклађен с визијом развоја и позиционирања града у будућности", поручио је градоначелник Осијека. Нагласио је да, као градоначелник, апсолутно подржава реакцију градоначелника Пуле. "Како сам већ напоменуо, свјестан сам да ова одлука отвара расправе како доносити одлуке што дозволити, а што не, како у тим одлукама избјећи субјективни утјецај особних афинитета и слично. Сва та питања - стоје. И можда сада немамо све одговоре, али имамо одговор што не желимо. Закључно, концерт који је постао предмет расправе неће се одржати у градском простору Осијека. Мотивиран овом ситуацијом, свом тиму дат ћу у задатак да промисле о критеријима којима ће се у будућности водити приликом договора садржаја у јавном простору, а који ће бити усклађен с визијом модерне, урбане средњоеуропске метрополе коју градимо", поручио је Радић, преноси Индеx.хр.

Подсјећамо, у Дому спортова у Пули 25. марта требали су наступати Душко Кулиш, Драган Којић Кеба, Ана Бекута и Зорана Мићановић.

(Независне.цом)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Татар

23.02.2023 17:38

Е ово је добар показатељ колико смо пожељни и у комаилуку и шире.Па није ваљда да нас баш сви мрзе.Или је нешто и до нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко БЛ

23.02.2023 17:43

Осим Ане Бекуте, ово троје не пјевају висе нигдје. Неце цовјек да слуса старе пјесме. Ко има нове хитове добро досао. Овог Кулиса су из нафталина извадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антемурале Цхристианитатис

23.02.2023 18:19

Срби, какви год да су, непожељни су у Хрватској, како људи то не могу да схвате, осим мозда кад оставе новац за љетовање а и то по могућности да остану што краће...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма, је ли могуће...

23.02.2023 18:21

Толико савремени и "еуропски" орјентисани, а мрзе Србе и српску музику и данас, а ми њихове зовемо да дођу... Шта рећи, а не бити шовиниста, мрзитељ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калиновик

23.02.2023 18:37

Нема везе, навалиће Срби на море као и увијек да оставе паре "браћи".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цв

23.02.2023 18:37

Одличан избор и града Осијека. Ваљда ће Срби схватити да им тамо није мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајдеее

23.02.2023 18:39

Знају Хрвати да би им Срби наравили шоу јер то народ воли а ово је виша политика ... Да је Томсон и за Дом спремни могло би ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.02.2023 18:51

Тако то раде цивилизовани народи, а не као ми, примитивизам, само нека посебно нагласе да је забрањено нашим примитивцима тамо да певају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.02.2023 18:52

Шта ви мислите да је то ријалити Србија па да можете наступати. Људи имају висок културни ниво, нема тамо тога што код нас има, то што су српским земљама харали и дивљали народњаци од 80их, 90их до данас је и довело да имамо овакву упропаштену омладину. Тако то раде цивилизовани народи, а не као ми, примитивизам, само нека посебно нагласе да је забрањено нашим примитивцима тамо да певају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

23.02.2023 18:58

Браво, ко хоће ено му Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗР/Г

23.02.2023 19:06

Нека су им забранили.Иду они тамо где им није место

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алекс

23.02.2023 19:12

Паметни људи, стаце им те голе пјеваљке

ОДГОВОРИТЕ