У овом хотелу можете спавати у две различите државе!

Мали европски хотел привукао је свјетску пажњу због своје јединствене позиције. Хотел „Арбез“ у породичном власништву нуди вам искуство „спавања у двије различите земље у исто вријеме“.

Занимљивости 22.02.2023 | 15:22
У овом хотелу можете спавати у две различите државе!
Француска и Швајцарска

Испоставило се да се хотел налази тачно на врху међународне границе између Француске и Швајцарске.
 
Уговор из Дапеса из 1862. је разлог за ово прилично необично окружење. Према споразуму, Француска и Швајцарска су се договориле о малој размјени територија како би се омогућила пуна француска контрола над оближњим путем.
 
Уговором је предвиђено да све зграде дуж границе остану на мјесту, што је околност коју је локални подузетник искористио да отвори радњу и бар, касније и хотел.
 
Резултат тога је да је отприлике половина хотела у Француској, а друга половина у Швајцарској.
 
 
Различите утичнице

Невидљива међународна граница пролази кроз кревет и купатило једне од соба. Ако се деси да гост спава у тој соби, може то учинити са главом у Швајцарској, а ногама у Француској.
 
Ако не можете да се одлучите између швајцарске или француске кухиње, овај хотел и ресторан су савршен компромис, а лакше је и платити рачун, јер се примају и еури и швајцарски франци.
 
Исто тако, хотел има два телефонска броја, по један за сваку државу, а собе имају двије врсте утичница, будући да Француска и Швајцарска користе различите стандарде.
 
Порези се плаћају објема државама, по специфичној формули про-рата, у договору са порезним властима обје земље.
 
 
(аваз.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар