Моззарт уз младе рукометаше из Крајине

Крајина не треба да брине за будућност домаћег рукомета. У Бањалуци и околини расту млади рукометаши који ће једног дана бити велика имена овог спорта.

Република Српска 21.02.2023 | 16:59
Моззарт уз младе рукометаше из Крајине

У Омладинском клубу Челинац и Омладинском клубу БЛ вриједно тренира више од 240 младих нада, а сви сањају велике спортске снове. Осим тога, од сада им је заједничко и то што се за бодове на паркету боре у новој Моззарт опреми што је омладинце веома обрадовало.

Нови дресови у ОРК БЛ стигли су уочи 10. рођендана. Око 180 чланова вриједно тренира у клубу чији је циљ да дјеци са подручја Бањалуке омогуће квалитетне услове за озбиљно бављење овим спортом. Са њима раде према пројекту који су преузели од скандинавских земаља које су годинама носиоци свјетског рукомета. 

Вјештинама рукомета по модерним стандардима тренери уче јуниоре, кадете, пионире, те полазнике Мини рукомета са којима раде у школским салама. А вриједан рад се и те како види по њиховим резултатима. 

Наиме, првотимци су други на табели Друге лиге РС са жељом да се пласирају у виши ранг. Три омладинске селекције се такмиче у Омладинској лиги РС гдје су међу најбољима, а полазници Мини рукомета играју против других школа на нивоу града.

Уз чланове овог клуба је и рукометна легенда Раде Унчанин, а жеља им је да у будућности добију још већу подршку спонзора јер им искуства и знања не мањка.

У наредном периоду ће пратити развојни пут омладинаца, а надају се да ће једног дана заиграти и Премијер лигу.  
Клуб се махом финансира кроз наплату чланарина које је ослобођена прва екипа, симболичних средстава из градске касе, а ту је подршка понеког спонзора која им много значи. 

Што се тиче прве екипе, свака донација нам је битна, посебно кроз опрему јер имамо трошкове такмичења, закупа дворана, тренера… Зато нам увијек значи додатна подршка. Дресови су квалитетни, момци су се баш обрадовали, а користиће је у Другој сениорској лиги- каже Драшко Будиша, предсједник ОРК БЛ. 

Слично поручују и из ОРК Челинац који су прије 15 година основали Небојша Старчевић и Санел Радмановић. Овај тандем је међу само пет особа у БиХ који имају свјетску лиценцу Мастер Цоацх тренера. Зато веома квалитетно раде са перспективним рукометашима који ће од сада такође играти у новим Моззат дресовима. 

Ово нам много значи, надамо се да ће Моззарт наставити да помаже клубовима као што су то чинили до сада. Веома се захваљујем, свака несебична помоћ представља подстицај да наш клуб настави да траје- каже Санел Радмановић, секретар ОРК Челинац. 

Клуб броји око 60 рукометаша у двије селекције. Њихови сениори су на средини табеле Друге лиге РС. Раде по принципу школе рукомета, па имају још и млађе селекције, односно Мини рукомет.

Прошле године изборили су пласман у Прву лигу Српске, те су подмладили екипу. Амбиција им је да од идуће године поново заиграју и са женским саставом.

Из овог клуба потекао је Александар Дамјановић који је играо у клубовима широм БиХ, односно у Премијер лиги, а тренутно игра у Аустрији. У њиховим редовима био је и Вељко Бухач који је сада у прволигашу РК Младост Бањалука, а прве кораке у ОРК Челинац имао је и Дејан Дакић који је својевремено бранио боје београдског Партизана. 

И тренери могу да се похвале успјесима. Санел Радмановић је тренирао голмане кадетске, јуниорске и сениорске селекције БиХ, а Небојша Старчевић је члан Стручне тренерске комисије БиХ.

Клуб суфинансира Општина Челинац, а донације пријатеља клуба и друштвено одговорних компанија су им додатни вјетар у леђа. 

Донације овим клубовима стигле су у оквиру акције „Нови дресови за нове шампионе“ којом регионални лидер у приређивању игара на срећу годинама подржава развој нових спортских шампиона. 

(ПР)

Коментари / 0

Оставите коментар