У новим потресима 11 жртава у Сирији и Турској

- У синоћњим земљотресима у Турској и Сирији најмање 11 људи је погинуло, јављају данас локални медији док се чекају званични подаци о броју настрадалих.

Свијет 21.02.2023 | 07:26
У новим потресима 11 жртава у Сирији и Турској

Најмање шест људи је погинуло, а скоро 300 повређено у два земљотреса на југоистоку Турске, преноси данас турски лист Хуријет.

Према том листу, најмање 294 особе су повређене, од којих је 18 у тешком стању, пренео је ТАСС.

Турска управа за ванредне ситуације и природне катастрофе саопштила је да су земљотреси јачине 6,4 и 5,8 степени по Рихтеру погодили синоћ провинцију Хатај и да су за њима уследила најмање 32 накнадна потреса. Потреси су се осетили и у Сирији, Кипру, Грчкој, Египту, Израелу и Либану. 

У јучерашњем земљотресу у Сирији је погинуло пет особа у неколико градова, јавиле су арапске ТВ станице.

Како је навела Ал Арабија, четворо људи је погинуло јуче у Сирији у стампеду изазваном паником због потреса у градовима Алепо и Тартус, а још једна жена је изгубила живот у Латакији, преноси Скај њуз Арабија. Неки људи су имали и срчани удар. 

Скај њуз Арабија преноси да су људи искакали кроз прозоре из страха да ће бити затрпани под рушевинама, преноси ТАСС.

Засад медији различито извештавају о броју повређених у јучерашњем потресу у Сирији. Скај њуз наводи да је више од 100 људи повређено у Латакији, а ТВ Ал Хадат преноси да је 470 особа повређено у целој Сирији, укључујући подручја под контролом опозиције. 

Према наводима сеизмолога, у питању је био накнадни потрес после разорног земљотреса 6. фебруара у којем је више од 47.000 људи изгубило живот у Сирији и Турској. 

(Тањуг) Фото: АП/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар