"Радује ме што су односи СРБ и САД на правом путу"

- Бивши специјални изасланик председника САД задужен за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел  изјавио је на великом скупу "Јачање веза - српска дијаспора у САД", који је у Вашингтону организовала Амбасада Србије, да се нада да ће две земље успети да изграде нови однос, најближи до сада.

Србија 19.02.2023 | 17:19
"Радује ме што су односи СРБ и САД на правом путу"

"Радује ме што се односи Србије и САД налазе на правом путу", поручио је Гренел у видео поруци емитованој на скупу и поздравио, како је рекао, све пријатеље који су се данас окупили у Вашингтону.

Он је пренео и да је председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић рекао да се нада да ће САД и Србија моћи да успоставе нови, најближи однос.

"Као што сам више пута рекао господину председнику Вучићу, мом пријатељу Александру, и премијерки Ани,  надам се да ће Америка и Србија заиста моћи да успоставе потпуно нови однос који ће бити најближи до сада", рекао је Гренел.

Он је истакао и да лично ради на стварању сјајних српско-америчких односа, и да председнику и премијерки Србије говори да треба да се удаље од Русије и од Кине и да се приближе Америци.

 

 

Гренел је оценио и да је организација овог скупа одлична идеја.

"Повод је фантастичан и овом приликом честитам свом пријатељу, амбасадору Марку Ђурићу, на организацији ове сјајне конференције која је у Вашингтону окупила Србо-Американце из свих делова САД", навео је Гренел.

Додао је и да би волео да је могао лично да буде са свима њима у Вашингтону и на обележавању Дана државности Републике Србије, али каже да је свакако у срцу са свима њима.

Гренел, кога је за Дан државности одликовао председник Србије, за крај је поручио да обећава да ће им се следеће године придружити.

Након уводног дела, на којем су говорили амбасадор Ђурић, владика источно-амерички Иринеј, директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон, амбасадор БиХ Бојан Вујић, представник Канцеларије БиХ у Вашингтону Обрад Кесић,  конзул Дамјан Јовић, уследили су панели посвећен култури и просвети, економији и филантопији, односно јачању културно-просветних и економскх веза матице и дијаспоре.

Велики скуп у престижном Конрад хотелу, а који се у организацији Амабсаде Србије одржава први пут после више од две деценије, а уз подршку председника и владе Србије, окупио је више стотина Срба-Американаца - представника српских организација из читаве Америке, угледних појединаца уз учешће представника америчког политичког естаблишмента.

Скупу су присуствовали и предствници Скупштине Србије као и заменик Арно Гујона Олга Милојевић.

 Скуп "Јачање веза српска дијаспора у САД" почео је у вечерњим сатима у петак на Универзитету Џорџ Вашингтон у Џек Мортон холу коктелом у организацији Амбасаде Србије и Канцеларије РС, а потом је уследила пројекција филмова "Страхиња Бановић" и "Сладолед" који су приказани и на престижним светским фестивалима.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ево и

19.02.2023 16:35

Сармантног господина. Запало вас било да исправљате криву Дрину....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок

19.02.2023 17:06

Фино а шта са нашим Додом црнолистасим и осталим њему блиским црнолистасима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гренел лобира за паре

19.02.2023 17:12

Ово говори Гренел који је бивси Трампов цовјек и који од када је Трамп изгубио изборе нема ама бас никаког додира са садасњом УСА администрацијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто се мене тице

20.02.2023 10:20

Спољна политика САД је иста свједно ко је од капиталиста измонтиран на позицију,а њихова унутрасња трвења њихова ствар....

Name

Кики

19.02.2023 17:37

Какав Обрад Кесиц представник БиХ кад је он највеци мрзитељ БиХ.Он у Америци ниста не ради само узима паре од Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

19.02.2023 22:03

За Кики.Кесић никад није био представник БиХ већ представник РС.

Name

Дамир

20.02.2023 07:41

И Приједор није у БИХ већ у Србији мислим такав вам је бијо замисао. Али вама човјек немозе доказати у којој држави живите. Можда вам Аца кишобран помогне али тешко немозе ни своју територију да сачува.

Name

Хахаааахххх,пријатељ

20.02.2023 08:22

Од када "пријатељ",условљава с ким ће неко бити у добрим односима?!Ваш став према Србији,показујете годинама,отимајући дијелове њене територије,а с таквима,нема пријатељства!!!Уосталом,коме то САД,и може бити пријатељ?!То је држава која се води личним интересима,и ништа друго је не занима,зато што даље од нас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

20.02.2023 12:27

Морају Амери да нас усмјеравају на прави пут,јер ми сами то не знамо.Ако треба,опет ће нас бомбардовати и тровати осиромашеним уранијумом,све за наше добро.

Name

Међо.20.02.2023

20.02.2023 12:28

Никада нсм неморете бити пријатељи,отуђилисте српске територије косово,бомбардовали нас.Само можемо сарађивати,а висте наши непријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

20.02.2023 18:12

Ко је ова буква?

ОДГОВОРИТЕ