Предсједник Вучић у радној посјети Абу Дабију

- Председник Србије Александар Вучић од данас до 22. фебруара боравиће у радној посети Абу Дабију, на позив Његовог височанства шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана, председника Уједињених Арапских Емирата.

Србија 19.02.2023 | 15:46
Предсједник Вучић у радној посјети Абу Дабију

Том приликом, председник Вучић присуствоваће отварању Међународног сајма наоружања ИДЕX, на којем учествују и представници наменске индустрије Републике Србије.

"ИДЕX 2023", један је од највећих и најзначајнијих сајмова где се приказује најновија опрема, иновације и технологије у међународном сектору одбране. 

Током боравка у Абу Дабију, председник Вучић састаће се са шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, председником УАЕ, али и са другим високим званицама.

Од 2012. године до данас, Вучић и шеик Бин Зајед имали су више од двадесет сусрета, а последњи пут састали су се у октобру прошле године у Београду.

"Мухамед бин Зајед искрени је пријатељ Србије и у тешко време", рекао је председник Вучић током посете шеика нашој земљи. 

Њих двојица тада су разговарали о нафти, геополитичкој ситуацији, инвестицијама, али о кредиту од милијарду долара по повољној каматној стопи од три одсто, који је Србија добила у септембру приликом посете председника Вучиха Уједињеним Арапским Емиратима. 

Та посета је била прва званична посета председника у другом председничком мандату и том приликом, осим споразума о финансијској подршци, потисано је још девет споразума. 

Током посете, председник Вучић обићи ће Институт Г42, где ће разговарати са њиховим  представницима.  
 Г42 се бави развојем вештачке интелигенције у низу индустрија, између осталог у државном сектору, здравству, економији, угоститељству и туризму. Група 42 послује широм Уједињених Арапских Емирата, Централне Азије, Блиског Истока и Северне Африке.

(Тањуг) Фото: будућностсрбијеав

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Срамота

19.02.2023 17:20

Гледај га, сав се погубио, овако ће те ускоро и у Сарајеву дочекивати,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

19.02.2023 17:31

СВАКА ЧАСТ ПРЕДСЈЕДНИЧЕ. КОЛИКО ИМАТЕ ЕНЕРГИЈЕ ЗА ЧУДО. ЖИВИ БИЛИ И УВИЈЕК СРЕЋЕ И У РАДУ.

ОДГОВОРИТЕ