Ухапшен лажни хирург, хтио да профитира на несрећи

Двадесетдеветогодишњи Неда Ергун је одмах након земљотреса отишао у погођени регион и представио се као неурохирург, преваривши десетине људи. Он је, наиме, говорио да сакупља новац за лекове, а приведен је у Истанбулу када се сазнало да није лекар.

Свијет 19.02.2023 | 12:58
Ухапшен лажни хирург, хтио да профитира на несрећи

Много је људи који су отишли у земљотресом погођене делове Турске како би помогли жртвама, али било је и оних који су покушали да искористе ситуацију како би профитирали.

Један од њих је Неда Ергун, која је и пре земљотреса имао кривични досије за 40 различитих оптужби за превару.

Другог дана земљотреса свима се у Хатају представио као неурохирург. Узимао је новац од десетина људи говорећи да скупља новац за лекове.

Неки од волонтера су чак продали своје телефоне и дали их Ергуну како би он купио лекове. Када се сазнало да није лекар, ухапшен је у Истанбулу.

Један од људи који су пружили помоћ Хатају, али и били жртве лажног хирурга, је и Самет Цинар, покрајински председник Истанбулских каменолома Алперен.

"Послали смо тим за потрагу и спасавање од 80 људи из Истанбула у подручје катастрофе. овај преварант нам се придружио другог дана рекавши 'Ја сам неурохирург'. Рекао је да се зове Ертугрул. Објаснио је да потиче из веома имућне породице, да су му мајка и отац такође били лекари, затим је рекао да има састанак у Истанбулу и да ће се вратити одмах након састанка и отишао је", рекао је Цинар.

Успут је, каже, рекао да треба хитно да пошаље новац на рачун свог рођака, али да му је рачун у иностранству. Четири пријатеља из његовог тима прикупили су и послали 20.000 турских лира.

"Преварант се представио као Ертугрул, али је желео новац за рачун Неде Ергул. Када је наш пријатељ који је послао новац постао сумњив, истражили смо и видели објаве људи које је раније преварио на друштвеним мрежама", навео је он.

Неда Ергун је већ био на потерници, а ухапшен је у Истанбулу.

(РТС) Фото: Твитер

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Боба

19.02.2023 12:13

Само стрељати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

19.02.2023 13:24

И то јавно да се приказе на тв да народ зна засто а цитаву му породицу стрпати у затвор јер су одгојили дебила

Name

Јанос

19.02.2023 12:38

Доживотни затвор за овакве ствари, олош

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има српске

19.02.2023 14:30

...крви, гарантивано!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

19.02.2023 16:39

Е тако се то деси кад одаберес погрешно поднебље.Сто на си дошао овдје до сада би седео у некој од министарских фотеља

Name

Ставити га под једну зграду

19.02.2023 20:47

...која још није срушена или на спрат неке начете зграде и срушити је. Нека осјети како је бити затрпан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збпг

20.02.2023 07:32

Чега лажни?? Мпжда је имао. ДИПЛОМУ, Али није превео на ТУРСКИ, студирао Човвјек у Широком Бријегу. ВЕЛЕУЧИЛИШТЕ. Лиштица, смјер Састављање Кошћура. Их. ?

ОДГОВОРИТЕ