Најмудрије жене међу хороскопским знаковима

 Појам мудрости ипак је мало дубљи од памети или интелигенције. Према дефиницији из литературе, мудрост је спој дубоког знања, одличне способности расуђивања и животног искуства.

Занимљивости 19.02.2023 | 07:35
Најмудрије жене међу хороскопским знаковима

Мудре су све оне особе које знају прикладно реаговати у ситуацијама, дати квалитетан савјет, добро слушати, упијати и учити. Од академске па све до оне практичне памети која нам помаже да се снађемо у животу – све је то мудрост.

У наставку провјерите јесте ли и ви међу четири најмудрије жене хороскопа.

1. Водењак

Жене рођене у овом знаку краљице су мудрости. За то је заслужан Уран, планет иновација и просвјетљења. Мудрост жена Водењака произлази из иновативних идеја којима могу изненадити друге људе. Кад говоримо о идејама, мислимо на практично рјешење како се извући из одређене ситуације. Ако имате проблем – зовите Водењака, пише Задовољна.хр.

Такође, Водењак је познат по дубокој аналитичности, визионарству и отвореном уму. Жене Водењаци имају снажан морални компас и врло јасно расуђују добро и зло. Знају да живот није лак и да ће им свако животно искуство помоћи да буду још мудрије. Жена Водењак је емоционално неовисна и у томе такође лежи њихова мудрост.

2. Дјевица

Дјевице су перфекционисти који теже савршеном животу – у сваком аспекту. Та је особина посебно упечатљива код жена које се увијек желе показати у најбољем свјетлу. Практична интелигенција жене Дјевице је без премца, а њихов радознао ум помаже им да достигну разину мудрости.

Дјевице константно развијају интелект, а усавршавање у сваком аспекту живота својеврсна је овисност овога знака. Без обзира на то чим се Дјевица бави, она ће свој посао направити савршено. Преданост, интелигенција и одлично рјешавање проблема чине овај знак посебно мудрим. Женама Дјевицама врло је битно да уважите њихово мишљење, а своје ставове пажљиво граде и чувају.

3. Близанац

Жена Близанац је у топ три најмудрија знака Зодијака. Овим знаком влада Меркур, планет размишљања и комуникације, па су управо то њезине највеће квалитете. Мудрост је и сталоженост, а Близанци су управо такви. Имају мало бржи језик, али увијек ће добро размислити о ономе што су рекли и учинили.

Није им проблем испричати се, а свјесност својих ријечи и поступака једна је од карактеристика мудраца на које би се многи могли угледати. Близанце красе интелигенција и разборитост, а самодисциплина им је такође урођена карактеристика. Знају поставити границе и знају како другима дати простор. Комбинација свих тих особина Близанце чини правим мудрацима.

4. Ован

Тврдоглава Овница пуно нас тога може научити. Оне су иницијаторице које ће радо с вама подијелити своја знања. А та знања ће саме прикупити, без очекивања да им околина помогне или олакша. Жена Ован је најнеовиснији знак. То су оне пријатељице које саме оду на други континент или одлуче једноставно избрисати све друштвене мреже па данима не знате гдје су.

Воле вријеме проводити саме са собом па тако имају довољно времена да се упознају – и управо ту лежи њихова мудрост. Осим што су изузетно интелигентне, обожавају скупљати практично животно искуство које задивљује њихове ближње, пише <стронг>Задовољна.

(Задовољна) Фото: Пиxабаy/Илустрација)

Коментари / 0

Оставите коментар