Фудбалском клубу Романовци први поклон стигао из Моззарта

И у клубовима у малим срединама сањају велике спортске снове. А понекад је за њихово остварење довољан само мали подстицај. Потврђују то у Фудбалском клубу Романовци из околине Градишке. Иако су тренутно на зачељу табеле Пете лиге Републике Српске, подршка коју су добили из Моззарта даје им вјетар у леђа за напредак у наставку такмичења. 

Република Српска 16.02.2023 | 16:36
 Фудбалском клубу Романовци први поклон стигао из Моззарта

-Момци су били одушевљени јер је донација дошла неочекивано, а никада прије нисмо ништа добили. Зато им ова опрема из Моззарта много значи као први спортски поклон нашем клубу. Надамо се да ће нам нови дресови донијети и нове побједе- каже Зоран Девић, предсједник ФК Романовци, Градишка.

Првотимци овог клуба годинама су играли у једној гарнитури опреме која се временом похабала, па су им двије нове из Моззарта право освјежење. А то није једина новина у клубу. 

Наиме, током богате традиције од скоро седам деценија, остварили су бројне успјехе. Међутим, посљедњих година су били без властитог стадиона, па су утакмице играли у другом селу.

Уз помоћ Фудбалског савеза Републике Српске, Града Градишка, Министарства за породицу, омладину и спорт РС, те пријатеља клуба, изградили су свлачионицу, а граде и остале клупске просторије. 

До прије двије године имали су сениорски и омладински састав. Сада наступају само са првим тимом који је по просјеку година међу најмлађим сениорским саставима у Српској. 

Због тога се уздају у њихову вољу и елан, па већ планирају како ће на новом стадиону у новим Моззарт дресовима напредовати на љествици, а потом се пласирати у виши ранг. Жеља им је и да поново омасове своје редове омладинцима.

Донација овом клубу стигла је у оквиру акције „Нови дресови за нове шампионе“ којом је регионални лидер у приређивању игара на срећу усрећио бројне клубове широм наше земље. 

(ПР) Фото: ПР