Током ''путничке грознице'' забележено 1,5 милијарди путовања

Четрдесетодневна ''путничка грозница'', поводом Нове кинеске године, званично је завршена у среду, са више од 1,5 милијарди путовања железницом, друмским, водним и ваздушним путем.

Свијет 16.02.2023 | 10:03
Током ''путничке грознице'' забележено 1,5 милијарди путовања

Сезона путовања, позната и као "чуњун", почела је 7. јануара, а олакшање ковид мера омогућило је многим Кинезима да путују и током празника буду са својим породицама.

У уторак је железничка станица Пекинг Фенгтаи, највец́е путничко железнички чвориште у Азији, још увек врвила од путника који су вукли и носили пртљаг док су излазили из возова.

Нестрпљиви путници, током 40 дана празника, пунили су железничке станице, аеродроме, ресторане, туристичке атракције и смештајне капацитете, покренувши запањујући опоравак потрошње.

Према онлајн туристичкој платформи ТравелГо, туристичке дестинације попут Сишуангбана, Саније и Сијамена на југу земље и планине Чангбаи у североисточној провинцији Ђилин биле су међу најпопуларнијим местима током одмора.

Подаци такси компаније Диди показују да су, од 7. јануара до 14. фебруара, позиви толико порасли да су дошли на 90 одсто броја забележеног у 2019.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Киwи

16.02.2023 13:53

Е, која је то сила од државе? Гдје смо ми, Боже помози...

ОДГОВОРИТЕ