Бивши предсједник Владе Црне Горе се повлачи из политике

Бивши предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да се повлачи из политике.

Регион 16.02.2023 | 08:06
Бивши предсједник Владе Црне Горе се повлачи из политике

"Прво из личних разлога се повлачим јер сам човек који ће увек да заговара истину, па макар и страдао од ње. У политици Црне Горе доминира лаж, а не истина. Доминирају интересне сфере на бази пројекције лидера. Која је то демократија? Други разлог је мотивациони.

Шта би мене сад мотивисало кад са неким људима који су на политичкој сцени не могу да попијем кафу. Који је мотив да још једном уђем у каљугу која се није промијенила већ, напротив, још више се замутила. И као треће, ја у овом тренутку нијесам међународно подобан", истакао је Кривокапић гостујући у емисији "Контакт" на РТВ Никшић.

Одговарајући на питање зашто, као разлог наводи то што није "тастер премијер".

"То значи кад вам неко каже да сад притиснете тастер, ви то безусловно радите. Нијесам човјек на кога се тако може утицати нити зависим од међународне заједнице. Осим тога, један дио НВО сектора, политичара, медија дефинишу формулу - Митрополија црногорско-приморска = Црква Србије = Руска црква = Русија, коју прихвата одређена групација у Бриселу.

Такође, како то гледају неки бриселски кругови, ниједна експертска влада није трајала дуже од годину, а ова испоручује програме који ће да побиједе политику. То су кључни разлози због којих ја не желим да направим проблем овој држави. Ја припадам Црној Гори и нијесам никада никоме друго припадао, за разлику од многих, па и од оних који су у актуелној неуставној Влади, а имају пасоше и држављанство других држава", поручио је Кривокапић.

Кривокапић је био председник Владе Црне Горе од 4. децембра 2020, а 4. фебруара 2022. године, његовој Влади је изгласано неповерење.

Он је заједно са бившим директором Агенције за националну безбедност (АНБ) Дејаном Вукшићем 22. септембра 2022. одржао прес конференцију на којој су њих двојица представили Демохришћански покрет у Црној Гори.

(РТЦГ)  Фото: ЕПА / ВАИОС ЦХАСИАЛИС

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Илија цворовиц

16.02.2023 08:41

И треба да иде кад је неспособан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

16.02.2023 08:42

Бескицмењак, несто попут Томе Николица. Среца па се повлаци, а и нико га неце, тако да...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

16.02.2023 09:12

Аууу каква штете.Тотално ћемо осиромасити

Name

Ето

16.02.2023 09:07

Ста реци; прво је он слагао своје, а онда је Дритко слагао њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слични

16.02.2023 10:59

Дружио и он су исти само је разлика у годинама. Борба за власт не за бољитак и миран живот за народ ЦГ.

Name

'Ебала вас црква

16.02.2023 10:31

Па зар не видите више да народ неће враћање у прошлост! Неће терет звани вјера и црква! Млади желе само да живе модеран и отворен живот да гледају стварност и реалност а не да им неко намеће у шта ће и како ће вјеровати. Млади вјерују у оно што виде и додирну. Доста им је промитивизма. И ако поштују то је само због традиције и да би се комшије одобровиљиле и да би се евентуално комшија Бошњак муслиман испровоцирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.02.2023 11:45

Благо теби…Какве везе има црква са провицирањем комсије муслимана?

Name

Само фасисти и нацисти

16.02.2023 11:53

Нападају цркву-дјецу, цркву-дјецу, конвертитски највисе смета им одраз у огледалу и НК открице а немају се заста ухватити...... А сто се тице ЦГ Русија је и створила Русија це и одлуцити о њеној судбини и добро је сто су и непријатељи и руса и срба свјесни тога....