Србија иде својим путем, нико је неће зауставити!

- Моја порука грађанима је да не брину, да ће држава обезбедити мир и безбедност за све њих - рекао је Вучић.

Србија 15.02.2023 | 20:55
Србија иде својим путем, нико је неће зауставити!

"Анализирали смо стање реда и мира, ствари су под контролом, људи могу да буду мирни. Држава неће дозволити било којим насилницима и естремистима, било са које стране, да угрожавају интегритет и уставни поредак Србије, надлежни државни органи предузеће мере, а сви који су претили убиствима одговараће пред надлежним државним органима", казао је Вучић.

Прије обраћања, предсједник Србије се састао са најважнијим људима из МУП, БИА, ВБА и ВОА, гдје су разматрали безбједносну ситуацију у држави која је нарушена опасним порукама изреченим на вечерашњем скупу екстремиста у Београду, где је Вучићу отворено запрећено убиством. 

 Он је рекао да су у питању екстремне групе које су подржале четири парламентарне странке и да су умислили да насиљем нешто могу да постигну, као и да је реч о антисрпским организацијама. јер раде против Србије и свог народа.

 "Не би ово заслуживало никакву посебну пажњу, али нису ово никакаве неформалне ектремистичке групе, јер су подражне од најмање четири паламетарне политичке странке, и њихови представници и председници су били на овом скупу, да се нико не прави наиван. Нису се нашли они случајно и знали су шта раде, све је било планиран, као што није било планирано неко кратко време", рекао је Вучић.

Истакао је да је данас у Крагујевцу и Београду више пута нагласио да је авантуризам могућ само када стварате државу, али када је имате, држава не трпи авантуризам.

"Држава не може да издржи неодговорно неозбиљно и антидржавно понашање. И зато је важно да у рукводству државе постоје људи који разумеју шта је држава. Неки су умислили да насиљем могу нешто да ураде", река је Вучић.  

"Не знам да ли су проруски јер су грађани Србије, знам да су антисрпски јер све што раде, раде против Србије и свог народа. Да бисте били неко други, ваљда прво треба да волите свој народ, а не да се дичите неким другим. а да радите против свог народа", истакао је Вучић.

Држава ће на насиље реаговати брзо, ефикасно, одговорно

- Вучић је рекао да је држава спремна да се одупре насиљу и да ће реаговати брзо, ефикасно, озбиљно и одговорно.

"Они који мисле да могу да сруше Србију неистинама и лажима, да сруше озбиљну државу претњама са неколико пушака и својим везама у некој страној земљи, подршком у новцу од странаца, мислећи да је то велики патротизам - ти да победе Србију не могу", рекао је Вучић за ТВ Пинк одговарајући на питање да ли је држава спремна да се одупре насиљу, а поводом протеста вечерас код Председништва и најава појединих учесника да ће протести у наредном периоду бити још екстремнији.

Вучић је рекао да је пред Србијом тежак период и да у петак или суботу иде у Минхен на безбедносну конференцију,  где ће разговарати са највишим светским државницима и да мора да разговара, да само Аљбин Курти не би говорио шта му је воља.

Председник Србије је казао да се после тога очекују добре вести и много фабрика које ће се отварати, а што ће  омогућити веће плате и пензије.

"Нико неће да заустави Србију у напретку", поручио је Вучић и додао да је изборе увек спреман и да може да се проверава народна воља, али да Србија неће да служи никоме.

Каже и да ће државно руководство чувати своју политику, јер резервну отаџдбину немамо.

Вучић је рекао и да је сит оних који објашњавају који је прави пут за Србију, овај или онај.

"Само пут Србије је прави пут, једина земља коју имамо и коју нећемо дати никоме од екстремиста", истакао је Вучић.

Грађани могу мирно да спавају, држава је довољно јака да победи све ектремисте

- Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас грађанима да могу мирно да спавају, јер је држава Србија довољно јака да победи све екстремисте.

"Желим грађанима да поручима да мирно и спокојно спавају, држава Србија је  довољно јака да победи све ектремисте и све који би да убијају њене грађане и да се обрачунавају са њеним грађанима, а нашем народу на КиМ да кажем да смо са њима - чуваћемо КиМ и сачуваћемо нашу Србију", истакао је Вучић у ванредном обраћању поводом протеста испред зграде Председништва.

Казао је да је важно да људи знају да ће таквих покушаја бити још много и да ће многи у свету да учине све да униште стабилност Србије.

"Наш посао је да не подлегнемо било каквим притисцима, да водимо своју потлитику и то ћемо да урадимо. И бавићемо се свим најважнијим  стварима. Једном и аувек сви морају да науче да се у Србији избнорном вољом грађана долази на власт и одлази са власти", поручио је Вучић.

Он је рекао да да су давно прошла времена када су стране службе доводиле и одводиле некога са власти, као и да су та времена разорила ову земљу, коштале је на стотине хиљада радних места и уништене привреде, али  и уништеног националног и политичког достојанства.

Такво време се више никада неће вратити, поручио је Вучић.

На питање да ли је био пријављен скуп испед Председништва, казао је да не зна те техничке детаље, али да нема сумњу да то нису урадили у складу са законом.

Али и да јесу, нико нема право ово да ради, што су радили, нагласио је Вучић.

 "Чули сте хистеричне повике... То довољно говори о нервози због тешких политичких пораза које су имали", додао је Вучић.

 (БН/Тањуг)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

дисидент

15.02.2023 20:13

Јел’ поново стентат на њега? Па гдје су му службе? Па докле више?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.02.2023 04:06

Увијек некакве завјере па докле висе, изгледа срби не могу без подвала

Name

Мицкеy

15.02.2023 20:23

ТОП Мајсторе! Ниси се обрацао од јутрос!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

15.02.2023 20:28

Сву полицију,жандармерију и све војне и полицијске службе на ноге и похапсити рушитеље Србије.то је унутрашња агресија на Србију и поредак.без милости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

16.02.2023 08:56

А ста је у питању Јел се несто десава

Name

Процитао само наслов

15.02.2023 20:40

Ко је зртва?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

15.02.2023 20:40

Опет смара народ својом лошом глумом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

15.02.2023 20:49

Није одавно, једно 5 дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмммм

15.02.2023 21:05

Мудар цовек никада не прихвата оно сто му се сервира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+++

15.02.2023 21:25

Ови Wагнеровци вец самарају и прете по Србији. Терор Це тек да крене ако их не истјера власт добице безвласце и олигархију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макарие

15.02.2023 21:28

Само страни амбасадори могу да промјене План.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

16.02.2023 06:57

А република српска и бих увели.санкције,браво вуцко ,браво миле. Ста је то реци,ви сте сви патолоски лазови.

Name

Миле Босанац

16.02.2023 07:14

Изађе неки клинац , запријети и катастрофа.Закон је јасан, без буке, бувара 20 година па нека неко проба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДраганМд

16.02.2023 07:16

Србију, нико не зауставља на њеном путу.То су излизане флоскуле. Увијек неко Србију угрожава, докле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм..

16.02.2023 07:48

Кад он извуче закључак јасан само њему,да је оворежија опозиције, е стварно се исмијах...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

16.02.2023 09:20

Зашто си толико самоувјерен и зашто сви лажете овај народ кад знаш да чим не будеш одговарао да ће те једноставно замјенити на овај или онај нацин

Name

Мрки

16.02.2023 08:15

Губиш у Руси губиш у ЕУ у лажи су кратке ноге владару Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војислав

16.02.2023 09:13

Ја прочитах да он ствара државу. Мени је преко 60, колико знам та дрзава је створена када он није био ни рођен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цобра

16.02.2023 14:45

Четник хоће рећи да је народ глуп, па незна да је србија давно створена, а он је уршава јер ресурсе даје странцима. Вућић гад.

Name

Народ неце

16.02.2023 09:19

Толерисати антидрзавно понасање било које власти а ни појединаца. Зато сигурно знате ста народ оцекује који то све помно (као и кроз вјекове) прати и ста је обавеза власти....

ОДГОВОРИТЕ