Младим надама: Моззарт подржао бројне школе спорта

Велики шампиони спортом се баве од малих ногу. Да би постали врхунски спортисти, већина почиње да тренира и прије поласка у школу. Зато и не чуди све већи број школа спорта у БиХ које раде самостално или у оквиру спортских клубова.

Република Српска 13.02.2023 | 14:03
Младим надама: Моззарт подржао бројне школе спорта

Фудбал, кошарка, рукомет или одбојка - није битно о којем се спорту ради, све док омладинци посвећено тренирају, компанија Моззарт је њихов најватренији навијач. Зато су у протеклом периоду упутили донације бројним школама спорта широм наше земље.

Новим дресовима обрадовали више од 230 одбојкашица из Наше школе спорта у Какњу. Дјевојчице узраста од пет до 16 година у новој опреми са знаком "М" су тренирале и освајале бодове на такмичењима у земљи и региону.

Донација из Моззарта стигла је и "малим Спартанцима" из Сарајева. Тамошњој Школи фудбала Спарта уручили су новчану донацију за набавку спортске опреме. Тако је више од 370 дјечака и дјевојчица заблистало на терену најмасовније школе за фудбалске таленте узраста од четири до 13 година

Помоћ у развоју младих талената стигла је и у бијељинско село Патковача. Ту се, при ФК Младост, окупља екипа малих, али озбиљних љубитеља фудбала. Њихов труд и ентузијазам награђен је првом донацијом дресова која им је стигла баш из Моззарта, што их је веома усрећило и подстакло да наставе вриједно да тренирају.

Још једној школи фудбала из околине Бијељине стигли су дресови са знаком "М". Школа фудбала ДДМВ Спорт у селу Вршани прави је расадник талената. Прије донације из Моззарта, дјечаци и дјевојчице нису имали исте дресове, а сада изгледају као озбиљан фудбалски тим.

 За сарајевску Школу фудбала "Дербy" кажу да је једна од најтрофејнијих школа за младе фудбалске таленте у Кантону Сарајево, али и цијелој БиХ. Како би се у њиховим витринама нашао још већи број трофеја, из Моззарта су им послали спортске реквизите.

И Школа фудбала Атлетико из травничког насеља Турбе отворила је своја врата младим талентима. Како би их подстакли да вриједно тренирају и тресу противничке мреже, из компаније Моззарт су им послали нове дресове.

Разноврсни спортски реквизити из Моззарта стигли су и омладинцима бањалучког ФК Напријед. Више од 70 младих фудбалера чувеног бањалучког клуба обрадовали су лоптама, разним чуњевима, препонама, копљима, маркерима и мајицама.

Нови дресови стигли су и за најмлађе! За више од 70 малих шампиона Школе фудбала "Шампион" из Брчког био је ово вриједан поклон и подстицај за даље.

Осмијехе на лицима омладинаца из Школе фудбала "Бамбиноси" такође је извукао поклон из Моззарта. Како би наставили путем успјеха, донирали су им опрему за тренинге.

Осмијехе на лицима омладинаца из Школе фудбала "Бамбиноси" такође је извукао поклон из Моззарта. Како би наставили путем успјеха, донирали су им опрему за тренинге.

И у Школи ногомета Темпо у Градачцу радовали су се новој опреми. Више од 72 дјеце било је пресрећно када им је стигла нова опрема из Моззарта, па редовно и радо долазе на тренинге.

У фудбалу је сан сваког дјетета да постигне гол. Сан голмана је да тај гол одбрани. Знају то добро у Школи голмана Перван у Сарајеву. Њихове мале голмане регионални лидер у приређивању игара на срећу обрадовао је новом опремом у којој и сада чувају мреже.

У Моззарту нису заборавили на младе кошаркашке таленте. Зато су у Школу кошарке "Први кош" у Витезу послали нову опрему и тако наградили труд и ентузијазам више од 60 омладинаца.

Вјетар у леђа дали су и младим надама рукомета из Сарајева који вриједно тренирају у школи Седмерац. Донација дресова и лопти била им је подстицај да крену стопама својих успјешних старијих колега. У Седмерцу су вјештинама рукомета до сада учили више од 300 дјечака и дјевојчица.

Моззарт је већ традиционално и уз Академију Асмир Беговић. Њихов рад са младим чуварима мреже подржавају на зимским и љетњим камповима широм БиХ.

Регионални лидер у приређивању игара на срећу био је и уз полазнике Школе билијара "Јумп" Сарајево којима је такође стигла нова опрема, а члановима Школе фудбала Еврогол из Пелагићева помогли су у организацији Међународног фудбалског турнира "Еуропхеан Тропхy 2021“.

Из Моззарта поручују да ће и у будућности наставити да улажу у развој младих спортиста кроз донације школама спортова, омладинским клубовима и спонзорисање такмичења за младе.

(ПР)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хахаха

15.02.2023 03:54

Бруке од државе, да кладионици дајете пажњу да они финансирају спорт је стварно дно у мозгу

ОДГОВОРИТЕ