Претежно сунчано, али и даље хладно вријеме

- У Републици Српској и Федерацији БиХ и данас ће бити хладно, али претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност понегдје на западу и југоистоку.

Република Српска 10.02.2023 | 08:17
Претежно сунчано, али и даље хладно вријеме

Максимална температура ваздуха од минус један до четири, на југу до девет, у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, на југу слаба до умјерена бура.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава сунчано вријеме уз малу облачност, а по котлинама и уз ријечне токове има магле и ниских облака.

Најхладније јутрос се на Сокоцу гдје се температура ваздуха у 7.00 часова спустила 22 степена испод нуле, на Хан Пијеску је минус 15, у Дрвару минус 14, на Бјелашници минус 13, на Чемерну и у Сарајеву минус 12, на Иван Седлу, у Сребреници, Калиновику, Невесињу и Дринићу минус 11, а у Рудом, Тузли и Вишеграду минус 10 степени.

У Бијељини и Гацку јутрошња температура ваздуха је минус девет степени, у Зеници, Кнежеву и Бихаћу минус осам, на Мраковици, у Приједору, Новом Граду и Српцу минус седам, у Зворнику и Градачцу минус шест, у Мркоњић Гради и Шипову минус пет, у Рибнику минус четири, у Бањалуци минус три, у Требињу минус два, а један степен у Мостару и Неуму.

На Хан Пијеску висина снијега јутрос износи пола метра, на Чемерну 42 центиметра, на Сокоцу 21, у Калиновику 20, на Мраковици 15, у Кнежеву 10, у Гацку шест, у Дринићу пет, у Невесињу четири, у Сребреници три и у Мркоњић Граду два центиметра. 

(Срна Фото: Профимедиа) 

Коментари / 0

Оставите коментар