Брнабић: Београд инсистира да се формира ЗСО

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је амбасадорима Квинте при ОЕБС у Бечу да је Београд посвећен дијалогу са Приштином, да замрзнути конфликт није рјешење и да инсистира на формирању заједнице српских општина (ЗСО), чије је успостављање договорено Бриселским споразумом.

Србија 09.02.2023 | 21:54
Брнабић: Београд инсистира да се формира ЗСО

Упркос свим изазовима, настављамо да водимо одговорну политику која чува стабилност, мир и националне интересе наше земље, а за Србију је подједнако важно и питање безрезервне заштите и осигурање безбједности припадника српске заједнице на Косову и Метохији, навела је Брнабићева.

Она је захвалила амбасадорима за подршку реформама у области владавине права, заштити људских и мањинских права и нагласила да ће Влада Србије остати посвећена наставку реформи и регионалној сарадњи.

Амбасадори Квинте навели су да је Балкан изузетно важан регион за ОЕБС, као и за владе Француске, Њемачке, Италије, Велике Британије и САД, и истакли значај наставка постизања конкретног напретка у дијалогу са Приштином уз подршку ЕУ и свих пет земаља.

Састанку у Влади Србије присуствовали су амбасадори Француске Кристин Фагес, Њемачке Геса Бројтигам, Италије Стефано Балди, Велике Британије Нил Буш и САД Мајкл Карпентер.

(Срна   Фото: ТАЊУГ/ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ/СЛОБОДАН МИЉЕВИЋ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Децко

09.02.2023 23:54

Неце бити Р. Српске на Косову!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А засто би било?!

10.02.2023 10:55

КиМ је тетиторија Републике Србије.

Name

Зика

10.02.2023 06:22

Никада то нецес добити

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

10.02.2023 07:28

Свако зив на овој планети зна ста знаци ЗСО .У преводу република српска а врло добро знамо да је управо рс замрзнуто стање из 90-их.Коме то треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

10.02.2023 11:49

Додик ће одмрзне стање.Дајте му вјетара у ледја и велики Баја ће да подмити пошто има пара ,због тога је прикупијо паре да се надје и ствар ријешена.